Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αύξηση των εμβολιασμών στους νέους – Οι «πρωταθλητές» και η κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα

Κορονοϊός: Αύξηση των εμβολιασμών στους νέους – Οι «πρωταθλητές» και η κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα

Την ώρα που ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία κυλά αντίστροφα, όλα δείχνουν πως το πρώτο κουδούνι θα συνοδευτεί από αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί μαθητές έχουν ήδη σπεύσει να εμβολιαστούν προκειμένου να είναι πιο ασφαλής τον φετινό χειμώνα. 

Σύμφωνα με το OPEN, αρκετοί είναι οι νέοι ηλικίας έως 17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ή έχουν κλείσει ραντεβού για να το κάνουν. Επίσης, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 7%, δηλαδή 26.000 παιδιά, ενώ στις ηλικίες 15-17 ετών το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, καθώς έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 60.000 έφηβοι, δηλαδή ποσοστό 17%.

 Αλλά και στις ηλικίες 18-24 ετών φαίνεται να επιταχύνεται ο εμβολιασμός, καθώς 373.000 νέοι 18 έως 24 ετών έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού.

«Πρωταθλητές» βέβαια του εμβολιασμού είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, και ειδικά όσοι εντάσσονται στην ομάδα 75-79 ετών που έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 86%.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ποσοστό εμβολιασμένων είναι 68%, ενώ αν υπολογίσουμε και τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 74%.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληρoφορίες από OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις