Ελλάδα

Κορονοϊός – Δερμιτζάκης: Φοβάμαι μην γίνει Θεσσαλονίκη όλη η χώρα μετά τα Θεοφάνεια

Οι εικόνες που παρατηρήθηκαν στις εκκλησίες τα Θεοφάνεια μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη κρουσμάτων ανάλογη με εκείνη που είχαν προκαλέσει όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου. Τον φόβο αυτό εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Δεν έκρυψε ότι η εικόνα στα Θεοφάνεια τον σόκαρε. Και δεν έκρυψε επίσης το φόβο πως αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να γίνει σε όλη τη χώρα!  

Click4more Δερμιτζάκης για τις εικόνες στις εκκλησίες: Μην απορήσετε αν ξανακλείσουν τα σχολεία και παραταθεί το lockdown

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα» δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (07.01.2021) στον ΣΚΑΙ. Ο Μανώλης Δερμιτζάκης επεσήμανε πως το να προστεθεί το τι έγινε χθες με την γιορτή των Θεοφανείων, σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο.

«Εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν, όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια χθες με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία», τόνισε ο καθηγητής.

Click4more Reuters για τα Θεοφάνεια: Κράτος εν κράτει η Εκκλησία στην Ελλάδα

Και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων. Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη».

«Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία», υπογράμμισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, κάνοντας λόγο για μια παραπάνω θυσία που ζητήθηκε από τον κόσμο προκειμένου να επιτευχθεί το παραπάνω και με τις χθεσινές εικόνες είναι, κατά αυτόν, εμφανές ότι αυτό είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι μετά από λίγο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη δράση οπαδών μεγάλης ομάδας – Σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τους 13 συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος, και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Κατασχεθέντα αντικείμενα από τη δράση των οπαδών
2
«Ψάχναμε με φακούς, οι γονείς δεν μας άνοιγαν, δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» λέει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Εισβάλαμε στο σπίτι, το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ακολουθήσαμε το κλάμα του παιδιού - Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε», λέει ο αστυνομικός
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του
17
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
1
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο