Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Φάκελος παιδιά – Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται το εμβόλιο της Pfizer (video)

εμβόλιο Αυστρία

Βγήκαν… ειδήσεις από την καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Πού βρισκόμαστε και ποιοι… παίρνουν σειρά. Πόσες δόσεις πήραμε, πόσες περιμένουμε και από ποιες εταιρείες. Τι ειπώθηκε για τα παιδιά. Δείτε βίντεο από την ενημέρωση.

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 22.02.2021, έγινε η ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 880 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Από αυτά, τα 396 κρούσματα -δηλαδή ξανά σχεδόν τα μισά- εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 85 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε εδώ τον αναλυτικό χάρτη της διασποράς).

Για το εμβόλιο ενημέρωσαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Click4more: Πάτρα – κορονοϊός: 80% η πληρότητα σε ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα» – Πόσοι νοσηλεύονται

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε γενικά στα εμβόλια, πέραν αυτού κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως τα υπόλοιπα δεν πρέπει να παραμελούνται. Μάλιστα είπε πως τα υπόλοιπα εμβόλια πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή μετά από αυτό του κορονοϊού.

«Το κύριο ερώτημα είναι το τι θα γίνει στο μέλλον. Εκατό ειδικοί, εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους και αυτό που ήταν ξεκάθαρο ήταν ότι η εκρίζωση του κορονοϊού από τον πλανήτη είναι ανέφικτη. Όμως μπορεί ο κορονοϊός μπορεί να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας, χωρίς να μας απειλεί. Μπορεί να γίνει με τη φυσική νόσηση και με τον εμβολιασμό. Ας ελπίσουμε να γίνει ο κορονοϊός ενδημικός», κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου.

Τα εμβόλια και τα παιδιά

Επίσης αναφέρθηκε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού σε ό, τι αφορά τα εμβόλια στα παιδιά, λέγοντας πως δεν πρέπει να παραμελούνται.

«Το εμβόλιο της Pfizer ενδείκνυται και για τα παιδιά, τους εφήβους άνω 16 ετών. Έτσι στις περιπτώσεις που έχουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο», σημείωσε η κ.Θεοδωρίδου χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα παιδιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε: «Για τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών, ναι μεν γίνονται μελέτες από όλες τις εταιρείες, αλλά ο χρόνος που θα μπει στα παιδιά δεν είναι στο άμεσο μέλλον. Και θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για να εφαρμοσθεί στην παιδική ηλικία».

725.000 εμβόλια στην Ελλάδα ήδη

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους, λέγοντας πως μέχρι στιγμής σήμερα έχουν γίνει 30.000 εμβολιασμοί και συνολικά 725.000.

Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση ημερήσιων εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και πως έχουν ήδη κλειστεί 1.420.000 ραντεβού συνολικά και για τις δύο δόσεις.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως μόνο για τον Μάρτιο έχουν κλειστεί 720.000 ραντεβού

Στην συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως σήμερα η Ελλάδα παρέλαβε 112.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 δόσεις της Moderna και 90.000 δόσεις από το εμβόλιο της Astrazeneca.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως με την παραλαβή των εμβολίων των Απρίλιο, θα έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανοσία του πληθυσμού το Πάσχα.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση για το εμβόλιο όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις