Ελλάδα

Κορονοϊός – Λύματα: Μεγάλη αύξηση 295% στο ιικό φορτίο στην Πάτρα

Αύξηση στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρουσιάζουν πέντε περιοχές από τις δώδεκα που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 25-31 Ιουλίου.

Παράλληλα πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρατηρήθηκαν σε τρεις περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τέσσερις.

Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη (+36%) και στην Πάτρα (+295%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη (+11%), στη Λάρισα (+13%) και στην Κέρκυρα (+23%).

Καθαρά πτωτική τάση διαπιστώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (-62%), ενώ οριακή ήταν η μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στον Άγιο Νικόλαο (-14%) και στα Ιωάννινα (-23%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (-10%), στο Ηράκλειο (-2%), στη Θεσσαλονίκη (+4%) και στον Βόλο (+6%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλλάζουν οι κατηγορίες των 22χρονων για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μπήκε στο κάμπινγκ αλλά δεν πυροβόλησε»
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός, κατηγορείται για φυσική αυτουργία του εγκλήματος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του στην συμπληρωματική απολογία του θα επιμείνει πως δεν πυροβόλησε αυτός τα θύματα στο κάμπινγκ
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός που πλέον κατηγορείται για φυσική αυτουργία του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Κάποιος τον ξαναχτύπησε, δεν πέθανε από τα πρώτα χτυπήματα» αποκαλύπτει φίλος του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες
«Σηκώθηκε και περπατούσε κανονικά, έπεσαν τέσσερις ή πέντε μπουνιές αλλά κάποιοι τον ξαναχτύπησαν δεν γίνεται να μην τους βρουν» λέει φίλος δράστη και θύματος
Σέρρες