Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μαθητής λυκείου που ήταν ασυμπτωματικός, βρέθηκε θετικός – Οι καταγγελίες στο Newsit

Κορονοϊός: Μαθητής λυκείου που ήταν ασυμπτωματικός, βρέθηκε θετικός – Οι καταγγελίες στο Newsit

Θετικός στο τεστ του κορονοϊού εντοπίστηκε ένας ασυμπτωματικός μαθητής της τρίτης λυκείου στο 9ο Επαλ Πειραιά (Ναυτικό Λύκειο) καθαρά από θέμα τύχης.

Όπως καταγγέλλει στο newsit.gr μητέρα μαθητή του σχολείου, ο 17χρονος είχε προγραμματίσει μέσα στις επόμενες ημέρες να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στις προεγχειρητικές εξετάσεις που του έγιναν, ήταν και το τεστ covid19 το αποτέλεσμα του οποίου έδειξε πως είναι θετικός.

Οι γονείς του νεαρού αγοριού ειδοποίησαν αμέσως την διεύθυνση του σχολείου, η οποία σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι ανακοίνωσε στους μαθητές της τάξης πως το τμήμα τους θα κλείσει για τις επόμενες δυο εβδομάδες εξαιτίας του θετικού κρούσματος.

Εκτός όμως από τους μαθητές θορυβημένοι είναι τόσο οι καθηγητές όσο και οι γονείς όλου του σχολείου, καθώς το ασυμπτωματικό παιδί επί μια εβδομάδα πήγαινε κανονικά στα μαθήματα του, με αποτέλεσμα να έρχεται σε επαφή με όλους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα το σχολείο αποτελείται από 310 μαθητές, 20 καθηγητές και 2 καθαρίστριες, ενώ εξαιτίας της κατεύθυνσης του σχολείου που αποτελεί πρότυπο ναυτικό λύκειο, τα παιδιά έρχονται από διάφορα σημεία της Αττικής και όχι μόνο από τον Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε από το σχολείο σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία της απολύμανσης στους χώρους του σχολείου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις