Ελλάδα

Κορονοϊός – Νίκος Καπραβέλος: «Η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο κορονοϊός επελαύνει, τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες με το σύστημα υγείας της χώρας να είναι σε οριακή κατάσταση, καθώς οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται.

Ο συντονιστής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο Live News έκανε λόγο για μια χώρα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Βασικός στόχος της παρέμβασης μέσω του τηλεοπτικού μηνύματος είναι να πεισθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να είναι προστατευμένοι τα Χριστούγεννα και να γιορτάσουν με ασφάλεια μαζί με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν τα Χριστούγεννα, ό,τι ήταν το καλοκαίρι για το χτίσιμο του πολυπόθητου τείχους ανοσίας. Ωστόσο πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς αφενός ο ιός είναι πιο επιθετικός, αφετέρου βασικός στόχος είναι να πειστούν οι αρνητές.

Ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» δήλωσε: « Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γίνεται σφαγή των ανεμβολίαστων. Χρειάζονται άμεσα μέτρα, χάνονται άδικα άνθρωποι. Η μάσκα πρέπει να επιβληθεί σε όλους.

«Χάνουμε ανθρώπους άδικα αυτή τη στιγμή. Με εμβόλιο στα χέρια μας είναι δυνατόν να θρηνούμε τόσα θύματα; Πρέπει όλοι να φοράμε διπλή μάσκα, γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε το lockdown για τους ανεμβολίαστους. Να απελευθερωθεί η 3η δόση. Πολλοί συνάνθρωποί μας βλέπουν την κατάσταση, πολλοί δε μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού για την 3η δόση», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Ο εμβολιασμένος έχει χώρο στη διασπορά, ωστόσο δεν κινδυνεύει τόσο να νοσήσει βαριά, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με ελικόπτερο η μεταφορά των 4 νεκρών από τα Βαρδούσια όρη - «Δεν είχε μεγάλη εμπειρία», λέει ο θείος ενός εκ των ορειβατών
Η επιχείρηση ανάσυρσής τους είναι δύσκολη και καθοριστική είναι η συνδρομή μιας έμπειρης ορειβατικής ομάδας που προπορεύεται και στην συνέχεια ακολουθούν τα σωστικά συνεργεία
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα
45
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
12