Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός στην Αττική: Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πατούλης στον Κικίλια

Πατούλης
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Η βαριά επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, αλλά και ο περαιτέρω συντονισμός των δράσεων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τον Βασίλη Κικίλια για τη σταθερή παρουσία της περιφέρειας στην εθνική μάχη, με στοχευμένες δράσεις και έμφαση στην πρόληψη αναφορικά με τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την περιφέρεια για την σημαντική συμβολή της, τονίζοντας πως μόνο με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πατούλης

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία της διενέργειας των rapid test και των μοριακών ελέγχων από τα κλιμάκια της περιφέρειας και του ΙΣΑ, τα οποία σήμερα ολοκληρώνουν μία εβδομάδα από την έναρξη της δράσης, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες τεστ σε εργαζόμενους και πολίτες διαφόρων περιοχών της Αττικής. Η δράση, διάρκειας ενός μήνα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει βασικό στόχο, όπως ανέφερε, την επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να ανακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Επίσης, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ενθαρρυντική την ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια, μετά και τη σχετική επιστολή-πρόσκληση που τους απέστειλε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. «Σ΄ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι παρόντες για να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ΄ αυτή την περιπέτεια» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις