Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα κόλπα των ανεμβολίαστων για να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους

Κορονοϊός: Τα κόλπα των ανεμβολίαστων για να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους

Διάφορα τεχνάσματα εφευρίσκουν αρνητές του εμβολίου προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους την ώρα που ο κορονοϊός στους ανεμβολίαστους κάνει στην κυριολεξία πάρτι.

«Δε θέλω να τη φορέσω, μ’ έχει κουράσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος». Αυτές είναι κάποιες από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι αρνητές για να μην τηρούν το γράμμα του νόμου.. Στα κομμωτήρια όπου η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη αρκετοί, ακόμα και γιατροί θέλουν να εξυπηρετηθούν χωρίς αυτή. Ρεπορτάζ του Mega αποκαλύπτει απίστευτες ιστορίες και τα κόλπα που χρησιμοποιούν.

«Έχουμε τέτοια παραδείγματα. Κουράζονται πολλοί με τη μάσκα, δε θέλουν. Είναι κάποιοι που δεν πιστεύουν ότι τους χρειάζεται. Μέχρι και περιπτώσεις γιατρών μας έχουν τύχει που λένε δε μας χρειάζεται. Δε γίνεται να εξυπηρετηθεί αν δε γίνει σωστή χρήση της μάσκας» τόνισε ο ιδιοκτήτης κομμωτηρίου Μανώλης Διαμαντής.

Απαιτούν να ανοίξει Κυριακή το γυμναστήριο

Με self test ή και Κυριακές στα κλειστά γυμναστήρια ζητούν να γυμναστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι δε θέλουν να πληρώσουν για τα απαιτούμενα rapid test.

Oι πελάτες στα γυμναστήρια μπορούν να μπουν με πιστοποιητικό νόσησης, εμβολιασμού ή και με rapid test. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να εισέλθουν με self test ή και να βρουν διαφορετικούς τρόπους.

«Κάποιοι θέλουν να έρθουν με self test επιχειρηματολογώντας ότι μπορούν να πάνε σε πολλές δραστηριότητες με σελφ τεστ. Υπάρχουν άνθρωποι που ουσιαστικά ζητούν άλλους τρόπους. Δηλαδή ρωτάνε πες μου με ποιο τρόπο μπορώ να έρθω. Αν μπορώ να έρθω όταν είναι κλειστό, μήπως μπορούμε να έρθουμε Κυριακές. Πες μου τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, δεν μπορούμε να δεχτούμε κάποιον που δεν έχιε πιστοποιητικό αλλά και ούτε κάποιον που εμβολιάστηκε σήμερα» σημείωσε η γυμνάστρια Έβελυν Ζώτου.

Με δανεικά πιστοποιητικά σε εστιατόρια

Ακόμα και με μοριακά τεστ επιθυμούν να μπουν πελάτες στους κλειστούς χώρους εστίασης. Και δεν φτάνει μόνο αυτό… σκαρφίζονται εναλλακτικούς τρόπους για να απολαύσουν το γεύμα τους όμως τους προδίδει η ταυτοπροσωπία στοιχείων.

«Έχουμε περιστατικά ανθρώπων που θέλουν να μπουν στο μαγαζί με self ή rapid test ακόμα και με μοριακό. Ένα πιο τραβηγμένο περιστατικό είναι μ’ έναν κύριο που δεν είχε κάνει το εμβόλιο, μας εμφάνισε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού κι όταν κάναμε την ταυτοπροσωπία διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δικό του και αναγκαστήκαμε να τον βγάλουμε έξω και όχι με τον καλύτερο τρόπο» πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Δημήτρης Πουλαντζακλής.

Τα περιστατικά εξαπάτησης από πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο αλλά αρνούνται και να τηρήσουν τα μέτρα, πληθαίνουν…Και όλα αυτά την ώρα που οι ειδικοί κάνουν λόγο για 4ο και 5ο κύμα πανδημίας που θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους πολίτες.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις