Ελλάδα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Αντισώματα φουλ για τους 85 συν μετά τη 2η δόση Pfizer

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός την πάτησε! Έρευνα στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι οι 85 ετών και άνω που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer αναπτύσσουν ισχυρότατα αντισώματα.

Πρόκειται για τα δεδομένα της 3ης φάσης της μελέτης – η οποία είναι πρώτη στα χρονικά και αποκάλυψε ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου η Voria.gr.

Όπως προκύπτει από την 3η φάση της μελέτης, πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 85 χρόνων και άνω, οι οποίοι έκαναν και τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer / BioNTech διαπιστώνεται ότι σε ποσοστό που αγγίζει το 99% (98,9% για την ακρίβεια) ανέπτυξαν υψηλούς τίτλους αντισωμάτων.

Κορονοϊός – Pfizer: Θωράκιση απέναντι στον Covid19

Τα νέα δεδομένα ανακοινώθηκαν στο 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που διοργάνωσε στις 22 και 23 Μαΐου – φυσικά, λόγω του κορονοϊού, διαδικτυακά – ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Click4more: Ξύπνησε η 48χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με θρόμβωση μετά το Johnson & Johnson

Όπως ανακοινώθηκε στο Συνέδριο, η μελέτη αφορούσε την καταγραφή αντισωμάτων μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων, αφότου πραγματοποιήθηκε και η 2η δόση τού παραπάνω εμβολίου.

Τα δεδομένα δημιουργούν συνθήκες μεγάλης αισιοδοξίας για τη θωράκιση απέναντι στον Covid19, ειδικά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Σημειώνεται, πάντως, πως το αντίστοιχο ποσοστό των ηλικιωμένων αυτής της κατηγορίας, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer / BioNTech είχε παρουσιάσει αύξηση των τιμών στους τίτλους αντισωμάτων κοντά στο 50%, ενώ τώρα έχει εκτοξευθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Για τρίτη φορά καταθέτει ο ενοικιαστής για την εξαφάνιση της 45χρονης – Στο κάδρο των ερευνών το υλικό από τις κάμερες
Για τρίτη φόρα κλήθηκε να καταθέσει ο ενοικιαστής της Σταυρούλας Λεβεντάκη στην αστυνομία στα Χανιά μετά την εξαφάνισή της, με τον...
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία 7
ΕΛΚΕΘΕ για λαγοκέφαλους: Συστήνουμε ψυχραιμία και προσοχή – Δεν τους πλησιάζουμε και δεν τους τρώμε
«Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται στα social media περιστατικά επιθέσεων λαγοκέφαλου σε λουόμενους, τα οποία αφενός δεν επιβεβαιώνονται, αφετέρου πυροδοτούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) 10
Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατάω στον δρόμο με τα παιδιά μου και βλέπω απέναντί μου τον Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα, τι θα πρέπει να κάνω;
«Κανείς δεν μπορεί να νιώσει την απελπισία και την απόγνωση που αισθάνονται οι συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να έρθει στη θέση μας»
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
54