Ελλάδα

Κορονοϊός: Θετικοί δέκα εργαζόμενοι στο μετρό

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δέκα εργαζόμενοι στο μετρό και βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών

Την είδηση έκανε γνωστή η ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι τα δέκα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από 171 μοριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν.

Όπως επισημαίνεται η ΣΤΑΣΥ έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη τουλάχιστον 400 τεστ σε εργαζόμενους της.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ιατρών εργασίας, αλλά και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 171 μοριακοί έλεγχοι σε εργαζομένους των υπηρεσιών λειτουργίας της εταιρείας, ενώ για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 400 τεστ σε εργαζόμενους, τα οποία θα συνεχιστούν την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό. Στους εργαζόμενους αυτούς δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για την κατ’ οίκον παραμονή τους επί 14ήμερο, ενώ ξεκίνησε αμέσως η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς και έκτακτη απολύμανση των χώρων όπου εργάστηκαν. Στους εργαζόμενους αυτούς η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ απολυμάνθηκαν εκτάκτως και συνεχίζουν να απολυμαίνονται τακτικά, με διάλυμα χλωρίνης, οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν ή εργάστηκαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ έγινε απολύμανση με νέφωση στο χώρο ανάπαυσης οδηγών, στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων και σε όλους τους συρμούς που στάθμευσαν στο ίδιο Αμαξοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι από την αρχή της πανδημίας η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρεί απαρέγκλιτα όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τακτικούς καθαρισμούς – απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς όπου είναι δυνατόν, χορήγηση μασκών, αντισηπτικών, γαντιών, προστασία ευπαθών ομάδων, τήρηση αποστάσεων, διεξαγωγή μοριακών τεστ covid- 19 κλπ, μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης.

Όλοι οι σταθμοί του δικτύου, τα Κέντρα Ελέγχου Λειτουργίας και οι λοιποί χώροι εργασίας- εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.).

Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με νέφωση, με τη χρήση των προβλεπομένων εγκεκριμένων προϊόντων, ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φοινικούντα: «Η μητέρα μου είχε τσακωθεί με τον 68χρονο, δεν μιλούσαν» αποκαλύπτει ο 17χρονος «εγγονός» του ιδιοκτήτη κάμπινγκ
«Τον τελευταίο χρόνο είχαμε μετακομίσει με την οικογένειά μου από την Αθήνα στην Φοινικούντα, μας είχε αφήσει να μένουμε τσάμπα στο σπίτι γιατί έχουμε οικονομικά προβλήματα» αποκαλύπτει ο 17χρονος
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Σε τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 εύρω καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του
Ο τενόρος παραδέχτηκε ότι χαστούκισε τον 15χρονο γιο του λόγω πολλών απουσιών, πράγμα που διέψευσε η πλευρά της μητέρας αφού το παιδί έχει μία απουσία στο σχολείο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας
Βορίζια: «Προκαλούν και τον γιο μου και εμάς» αποκαλύπτει ο πατέρας της 56χρονης νεκρής – Η εξομολόγηση γυναίκας που δέχτηκε σφαίρα το 2015
Ο πατέρας των τεσσάρων αδερφών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αιματηρή βεντέτα, «σπάει» τη σιωπή του για τα όσα έχουν συμβεί - Επίσης, μιλά μία γυναίκα που είχε πυροβοληθεί πριν 10 χρόνια στα Βορίζια
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου