Ελλάδα

“Κόβουν” πρόστιμα για να φανούν έσοδα

"Αέρας κοπανιστός" ή πραγματικά έσοδα το 1,5 δισ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα "μπουν", φέτος, στα κρατικά ταμεία, από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο, το ύψος των προστίμων, υπολογίζεται κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ, αυξημένα  κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους αντίστοιχους εννέα μήνες του 2008.

Συνολικά, τα πρόστιμα που επέβαλλε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το διάστημα αυτό, αυξήθηκαν κατά 27%.

Πιο πολύ αυξήθηκαν τα πρόστιμα για παραβάσεις πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων , τα πρόστιμα για τελωνειακές παραβάσεις και τα πρόστιμα για τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Το ζήτημα βέβαια είναι αν και πότε θα μπουν τα χρήματα αυτά στο κρατικό ταμείο.

Μ. Μπαγιώτα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους – Υποχρεωτική παύση υπαίθριων εργασιών την Τετάρτη στην Αττική και άλλες περιοχές
Με θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, το υπουργείο Εργασίας ενεργοποιεί έκτακτο πλαίσιο προστασίας, ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί για κορύφωση του φαινομένου 
Καύσωνας, υψηλές θερμοκρασίες