Ελλάδα

Κόβουν το κάπνισμα παντού!

'Ετοιμο να πάρει αποφασιστικά μέτρα ώστε να απαγορεύσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ενδεχεται να ανακοινωθούν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Αν οι θεριακλήδες εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία ελέγχων και καπνίζουν όπου βρούν, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και θα ισχύσει μέσα στο 2010 θα είναι πολύ πιο αυστηρό απο το προηγούμενο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζητεί με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ για τη συμμετοχή και της δημοτικής αστυνομίας στους σχετικούς ελέγχους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι θα προβλεφθεί μεταβατική περίοδος εφαρμογής της απαγόρευσης για τους κλάδους που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα (π.χ. νυκτερινά καταστήματα). Επιπλέον, θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια κατά του καπνίσματος σε “στοχευμένες” περιοχές και πληθυσμιακές ομάδες.
 
Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τα νέα μέτρα πιθανότατα να ανακοινωθούν σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατα του καπνίσματος, οπότε συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το κάπνισμα, παρουσία της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Πάντως, οτι δεν κατάφεραν μέχρι τώρα αντικαπνιστικά μέτρα φαίνεται πως τα κατάφεραν τα… οικονομικά. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, μετα τις αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων πολλοί πήραν τη απόφαση να κόψουν το κάπνισμα ή να το μειώσουν. Κι αυτό αποδυκνείεται απο το γεγονός οτι ο τζίρος πωλήσεων συρρικνώθηκε κατά 10%.
 

Στις 18:30 μέλη της οργάνωσης No Smoking.gr θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ferryscanner: Οι Έλληνες επιλέγουν κοντινά και οικονομικά νησιά – Πιο σύντομα ταξίδια και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Παρά την ακρίβεια, οι Έλληνες δεν εγκατέλειψαν τις νησιωτικές αποδράσεις το φετινό καλοκαίρι, αλλά προσαρμόστηκαν: πιο κοντινοί και οικονομικοί προορισμοί, μικρότερης διάρκειας διακοπές και κρατήσεις «last minute»
Πλοίο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας των ταξί - Έφτασε στο υπουργείο Μεταφορών η αυτοκινητοπομπή
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η τροχαία για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας από τους οδηγούς των ταξί
Απεργία των ταξί
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
4
Ανακλήθηκε η άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου μετά τις αντιδράσεις
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Υπηρεσία Δόμησης Μήλου ακύρωσε την οικοδομική άδεια εταιρείας για ξενοδοχειακή μονάδα στο Σαρακήνικο, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων του νησιού
Το 2