Ελλάδα

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Τα θέματα ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τίθενται στο μικροσκόπιο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει σαφή εντολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η έρευνα αφορά τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσα στην πόλη όσο και σε αεροδρόμια και λιμάνια. Ειδικότερα, σε σημερινή (7.3.2023) στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν να ενταθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και οι επιθεωρήσεις σε πλοία και λιμάνια.

Εν όψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπό τις κατευθύνσεις του νέου υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, ξεκινά μπαράζ επαφών με εκπροσώπους αεροδρομίων και μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να υπάρξουν και εκεί έκτακτες επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ασυναίσθητα ανοίγω τον κάδο και τα βλέπω» λέει ο υπάλληλος καταστήματος τεχνολογίας για τα 20.000 ευρώ που «ανακύκλωσε» 69χρονος
Ο 69χρονος εντοπίστηκε κυρίως χάρη στις κάμερες, αλλιώς, θα ήταν δύσκολο και να εντοπιστεί, αλλά και να αποδείξει πως τα λεφτά ήταν δικά του
Λεφτά 2