Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Στην αποκάλυψη ότι έχει… πατήσει το κουμπί για την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, όπως σας έχει ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr, θα προβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» το οποίο προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή, 14.01.2022, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.

«Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο- να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος», λέει ο πρωθυπουργός.

Φάκελος πανδημία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών στην πανδημία δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις υπό το πρίσμα του πολιτικού κόστους. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την έναρξη βεβαίωσης των πρώτων προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα εμβολιαστούν.

«Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει την Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα, 50 ευρώ σε πρώτη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς μάλιστα για το ύψος των χρηματικών ποινών ο πρωθυπουργός μάλιστα σημείωσε: «Υπάρχει η επιλογή να κάνεις το σωστό αυτό που έκαναν 9 στους 10, εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις. Μου έκανε εντύπωση η συζήτηση περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο για αυτούς που το έκαναν το εμβόλιο με δυσκολία, με καχυποψία, αλλά το έκαναν και σήμερα είναι διπλά ανακουφισμένοι, γιατί προστατεύτηκαν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο που ναι δεν είναι αμελητέο. Δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποκαλυπτικός και για τα σενάρια ανασχηματισμού αλλά και για τον χρόνο των εθνικών εκλογών, ενώ επίσης μιλά για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και για την σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που ξεσπά η μεγάλη φωτιά στη Ναύπακτο - Πώς εξαπλώθηκε ραγδαία το πύρινο μέτωπο
Ισχυρές επίγειες αλλά οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά - Είχε σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών
Το ξεκίνημα της φωτιάς στη Ναύπακτο
2
Σε επιτήρηση 25 άτομα στη Λάρισα εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού - Ομαλά εξελίσσεται η υγεία της γιατρού που νοσεί
Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου που πέθανε
Τζάνειο Νοσοκομείο
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού – Ο 9χρονος που σώθηκε ζητά τον πατέρα και τον αδερφό του
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος
Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη