Ελλάδα

Λείπουν 900 εκατομμύρια για τα εφάπαξ του Δημοσίου

Ήδη είναι στο... περίμενε 20.000 άνθρωποι, ενώ από το Σεπτέμβρη αναμένονται άλλες 30.000 αιτήσεις!

Λίγο πριν το κραχ είναι το ταμείο πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων και το μακάβριο στοιχείο ότι 440 άνθρωποι απεβίωσαν πριν πάρουν το εφάπαξ δείχνει ότι έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες καθώς μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες οι αιτήσεις θα έχουν διπλασιαστεί και ήδη το ταμείο δεν μπορεί να δώσει ούτε ευρώ!
Το νέο ασφαλιστικό απειλεί με πλήρη κατάρρευση του ταμείου καθώς ήδη 250.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (πρόωρης οι περισσότεροι) και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν να βγουν σε σύνταξη.
Με … μόλις 20.000 αιτήσεις στα συρτάρια το εφάπαξ βγαίνει σήμερα μετά από δύο χρόνια, καθώς λείπουν περίπου 900 εκατομμύρια, από Σεπτέμβρη που θα προστεθούν άλλες 30.000 αιτήσεις θα βρεθούν το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι περίπου 1,2 δισεκατομμύρια.
Τη ίδια ώρα τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα περίπου 600 εφάπαξ που καταβάλλονται κάθε μήνα…
Λίγο πριν το διαφαινόμενο κραχ είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για να βρεθεί μια (έστω) προσωρινή λύση.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απαγορευτικό απόπλου έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα: Χιλιάδες επιβάτες «ξέμειναν» στα λιμάνια – «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση»
Κλειστοί καταπέλτες, δεμένα πλοία και ουρές από επιβάτες αλλά και οχήματα μπροστά από τα πλοία είναι η εικόνα της ταλαιπωρίας που καταγράφεται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
Κόσμος
2
Τη Δευτέρα θα απολογηθούν ο 37χρονος και η 24χρονη που κατηγορούνται για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της στην Θεσσαλονίκη
Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη η 24χρονη μητέρα του κοριτσιού και ο 37χρονος σύντροφός της, αφού και οι δύο κατηγορούνται για τον βιασμό του 10χρονου παιδιού
Η μητέρα και ο σύντροφός της που κατηγορούνται ότι βίαζαν το παιδί 1