Ελλάδα

Λέσβος: Ανησυχία στους κατοίκους από τον μεγάλο σεισμό – Ποια σχολεία σήμερα θα μείνουν κλειστά

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Χίο, Θράκη και στα παράλια της Τουρκίας.

Αναστατωμένοι είναι όλοι στη Λέσβο από τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το βράδυ της Τρίτης (21.01.2025).

Από το σεισμό στη Λέσβο σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ κάποια σχολεία στο νησί θα μείνουν κλειστά προκειμένου να ελεγχθούν τα κτίρια.

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη (22.01.2025) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Μανταμάδου, Μήθυμνας και Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου προκειμένου να ελεγχθούν τα σχολικά κτήρια για τυχόν επιπτώσεις από τον σεισμό.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο «δεν υπάρχει καμία αναφορά ζημιών στο σχολείο προχωράμε σε έλεγχο των σχολείων για προληπτικούς λόγους».

Ο δρόμος μεταξύ Αργένου και Βαφειού όπου έχει πέσει ένας μεγάλος βράχος έκλεισε.

nealesvou
nealesvou

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της Μήθυμνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,6 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Χίο, Θράκη και στα παράλια της Τουρκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Ιεράπετρα παρά τις διάσπαρτες εστίες - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 55 λεπτά
Θερμικός θόλος φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43°C - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση ανάρτηση λέγοντας πως: «Από το Σαββατοκύριακοο θερμικός θόλος θα στραφεί και προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών»
Φωτογραφία αρχείου 11
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 16