Ελλάδα

Λουκέτο και πρόστιμα σε γνωστά εστιατόρια μετά από έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Οι έλεγχοι έγιναν σε εστιατόρια στα βόρεια προάστια, σε Λαύριο, Μοναστηράκι, αλλά και στην παραλιακή

Οι αιφνιδιαστικές έφοδοι των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην αγορά, με στόχο τον εντοπισμό και την επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε εστιατόρια που παρανομούν είναι συνεχείς.

Κύριο χαρακτηριστικό των ελέγχων της ΑΑΔΕ σε εστιατόρια είναι ότι – στη συντριπτική πλειονότητά τους – διενεργούνται από ελεγκτές, που προέρχονται από ΔΟΥ άλλων περιοχών.

Σε γνωστό all day cafe bar των βορείων προαστίων, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15 αποδείξεις, με αποτέλεσμα να επιβληθεί το αναλογούν πρόστιμο και να μπει λουκέτο για δύο ημέρες.

Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν και σε ψαροταβέρνα στο Λαύριο, η οποία βρέθηκε να μην έχει εκδώσει 12 αποδείξεις.

Μία από τις πλέον γνωστές επιχειρήσεις εστίασης στο Μοναστηράκι, που διατηρεί δύο ξεχωριστά καταστήματα, δεν είχε διασυνδέσει 8 POS σε κανένα από αυτά. Το πρόστιμο είναι 40.000 ευρώ, δηλαδή 20.000 ανά κατάστημα.

Πολυχώρος εστίασης, επίσης στο Μοναστηράκι, εντοπίστηκε να μην έχει διασυνδέσει 3 POS. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 20.000 ευρώ.

Σε γνωστό εστιατόριο της παραλιακής λεωφόρου, οι ελεγκτές αξιοποίησαν καταγγελία και βρήκαν ότι, εκτός της μη έκδοσης δύο αποδείξεων, η επιχείρηση δεν είχε διασυνδέσει το POS με την ταμειακή. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε όλες τις επιχειρήσεις, ο έλεγχος συνεχίζεται σε βάθος, τόσο στοιχείων, όσο και ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δεν έχει ταυτοποιηθεί ο νεκρός άνδρας στο Μετς, μυστήριο με τις πινακίδες του καμένου αυτοκινήτου - Τα 3 ενδεχόμενα που ερευνούν οι Αρχές
Η έκθεση του ιατροδικαστή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του άνδρα, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει το κινητό του θύματος που βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο
Το καμένο αυτοκίνητο με τον νεκρό άνδρα στην περιοχή του Μετς 11
Ο τρόπος δράσης της ακροδεξιάς οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, η στρατολόγηση ανηλίκων μέσα από σχολεία και οι «αριστεροί στόχοι» τους
Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες - Τα μέλη της «Defend Salonica», φέρεται πως επικοινωνούσαν με μέλη της Χρυσής Αυγής - Το κάλεσμα μέσω social media για οργανωμένες επιθέσεις σε μετανάστες
Μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό 18