Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάνδρα: «Οι υπαίτιοι έχουν πλέον ονοματεπώνυμο» – Ικανοποίηση από τους συγγενείς των θυμάτων

Μάνδρα: «Οι υπαίτιοι έχουν πλέον ονοματεπώνυμο» – Ικανοποίηση από τους συγγενείς των θυμάτων

Την ικανοποίηση τους για την έκβαση της ακροαματικής διαδικασίας για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα της Αττικής το 2017 εκφράζουν στο newsit.gr, μέσω του δικηγόρου τους Σωκράτη Μαρινάκου οι οικογένειες τεσσάρων θυμάτων.

Σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας υπέβαλλε ποινές εξαγοράσιμης φυλάκισης που ξεπερνούν τα έξι χρόνια σε επτά κατηγορούμενους, ενώ στην πρώην δήμαρχο Μάνδρας επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών και 22 μηνών.

«Έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω, παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας μαζί με τον συνάδελφό μου Επαμεινώνδα Στυλόπουλο, τις οικογένειες τεσσάρων από τους είκοσι πέντε συνολικά θανόντες στις πλημμύρες της Μάνδρας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση των εντολέων μου για την απόφαση του δικαστηρίου και την ηθική δικαίωσή τους για τον θάνατο των συγγενών τους», αναφέρει ο κ. Μαρινάκος και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Πρόκειται για μία απόφαση νομικά εμπεριστατωμένη και δικαιοπολιτικά ορθή με τεράστιο νομολογιακό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι φορές μεταπολιτευτικά, που αποδίδεται ποινική ευθύνη σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για εξ αμελείας τελούμενα αδικήματα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε πανηγυρικά ότι οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, ο μη καθαρισμός των ρεμάτων, η απουσία έργων ορεινής υδρονομίας, καθώς και η ύπαρξη αυθαίρετων κτισμάτων, αποτελούν μεμονωμένα ή σωρευτικά την αιτία για τον θάνατο τόσων συνανθρώπων μας. Οι δε υπαίτιοι τέθηκαν ενώπιον των ευθυνών τους και έχουν πλέον ονοματεπώνυμο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις