Ελλάδα

Μάτι: Μήνυση από τον αδερφό της ακτινολόγου που κάηκε με τις κορούλες της

Νέα μήνυση κατατέθηκε για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, η οποία στοίχισε την ζωή σε 100 ανθρώπους και άφησε άλλους με σοβαρά εγκαύματα.

Αυτή η μήνυση κατατέθηκε από τον  Αριστείδης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε στο Μάτι μέσα σε 5 λεπτά την μητέρα του, την αδερφή του και τις δυο πεντάχρονες δίδυμες ανιψιές του.

Ο κ. Χερουβείμ το καλοκαίρι είχε κάνει και παράσταση πολιτικής αγωγής, και έτσι και τώρα, όπως και τότε, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές για τον χαμό των αγαπημένων του προσώπων

Σύμφωνα με το star.gr, στην μήνυση αναφέρει πως “μέσα σε 5 λεπτά είχαν καεί και οι τέσσερις. Τις βρήκα απανθρακωμένες 50 μέτρα από το σπίτι. Έτρεχαν να σωθούν. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι και σχεδόν λιωμένο από τη φωτιά. Ήταν κλειστός ο δρόμος και δεν μπόρεσα να φτάσω αμέσως στο σημείο”.

Καταγγελίες για αδιαφορία

Μάλιστα όπως ο ίδιος καταγγέλλει, καλούσε επανειλημμένως την γραμμή έκτακτης επέμβασης του Λιμενικού, ωστόσο δεν απαντούσε κανείς.

“Ήδη από τις 21:00, όπου προφανώς δεν είχα νέα τους και παρακολουθούσα έντρομος τις εξελίξεις από την τηλεόραση, ξεκίνησα έναν μάταιο αγώνα να μπορέσω να ενημερωθώ και να τις δηλώσω αγνοούμενες! Η αδιαφορία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η πλήρης σύγχυση στην οποία ακόμα και μετά από τόσες ώρες τελούσαν, ήταν και πάλι χαρακτηριστική και προκλητική τις στιγμές της μαρτυρικής αγωνίας και αβεβαιότητας που πέρασα”.

Η Άμεση Δράση («100»), με παρέπεμψε, στο να καλέσω στο ΑΤ Νέας Μάκρης, λόγω αναρμοδιότητας! Με τη σειρά του ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, του ΑΤ Νέας Μάκρης, μου διαμήνυσε ότι δεν έχει καμία εντολή για αγνοούμενους και να απευθυνθώ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά να απευθυνθώ «εκεί που μαζεύουν πτώματα».

Τελικώς τις δήλωσα ως αγνοούμενες επίσημα στις 03:00 τα ξημερώματα, όπου η Πυροσβεστική με διαβεβαίωσε ότι θα στείλουν όχημα και θα με ειδοποιήσουν. Επειδή δεν είχα κανένα νέο ούτε από την Πυροσβεστική, κάλεσα στο Δήμο Νέας Μάκρης, όπου με διαβεβαίωσαν ότι μετά το πρώτο φως της ημέρας θα στείλουν διασώστες στην οικία μας, όταν ανοίξουν οι δρόμοι»

Ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής πάντως τόνισε πως οι επόμενες ημέρες εγκυμονούν εξελίξεις, αφού η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί προς τα που να “κατευθυνθούν” οι ποινικές διώξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο