Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Μόνο με μάσκα οι μετακινήσεις για τις ευπαθείς ομάδες λόγω της αφρικανικής σκόνης

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος από την αφρικανική σκόνη για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Δύσκολες ημέρες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα και αύριο με τη Ματίνα Παγώνη να δίνει μια σειρά από οδηγίες, καθώς αναμένεται μεταφορά σκόνης.

 «Να μην βγουν έξω το διήμερο και εάν πρέπει να κυκλοφορήσουν να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Η σύσταση για μάσκα και στην καλύτερη περίπτωση ενισχυμένη, αφορά στις ομάδες υψηλού κινδύνου με βρογχικό άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.λ.π.

Επιπλέον συνέστησε να αποφύγουν τους μακρινούς περιπάτους για απόψε το βράδυ ακόμη και όσοι δεν έχουν αναπνευστικά προβλήματα. «Παραμένουμε στο σπίτι μας και γυμναζόμαστε εκεί» είπε.

Ακόμη συνέστησε στους γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά με βρογχικό άσθμα και να μην τα πάνε σε παιδικές χαρές.

Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου συνέστησε «εάν έχουν δύσπνοια να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους γιατί υπάρχει πιθανότητα να γίνει αλλαγή της δοσολογίας των φαρμάκων».

Αναφορά έκανε και για τον κορονοϊό λέγοντας χαρακτηριστικά… «Ο κορονοϊός υπάρχει, όπως και η γρίπη, όπως και οι άλλες ιώσεις», είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Είχαμε αρκετά περιστατικά και στα νοσοκομεία. Ήδη ο κόσμος δεν έχει αυτό τον πανικό, δεν έχει αυτό το φόβο που είχε η παλιά.

Ξέρει ότι είναι μια κατάσταση αντιμετωπίσιμη και αν χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο θα πάει στο νοσοκομείο και θα νοσηλευτεί και θα αντιμετωπιστεί. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και τις παραλλαγές του κορονοϊού ξέρουμε και τις έχουμε αντιμετωπίσει και τις δυσκολίες ξέρουμε»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειρήνη Μουρτζούκου: Το πόρισμα των ιστοπαθολόγων για τα 4 μωρά δεν δείχνει παθολογικά αίτια αλλά σημάδια υποξίας για το θάνατό τους
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το LiveNews, για τους θανάτους των τεσσάρων από τα παιδιά που πέθαναν ενώ τα πρόσεχε...
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
Νεκρός 70χρονος κτηνοτρόφος στην Λάρισα από κρούσμα Αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας Κονγκό - Μολύνθηκε από τσιμπούρι
Η νόσος εκδηλώνεται με ποίκιλα συμπτώματα και βαρύτητα, από ασυμπτωματική λοίμωξη (σε περίπου 85% των κρουσμάτων) ή ήπια εμπύρετη νόσο, έως πολύ σοβαρή νόσο
Λάρισα: Νεκρός 70χρονος κτηνοτρόφος από κρούσμα Αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στη Λαμία - «Τι πήγες και είπες ρε;»
«Εγώ το έκανα το ομολογώ. Δεν είχα στο μυαλό μου να τον σκοτώσω», είπε στην απολογία του ο δράστης πριν Εισαγγελέας και ανακριτής διατάξουν την προφυλάκισή του
Ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Λαμία, κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια
3