Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μαζί με τα δημοτικά θ’ ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί

Γαλλία

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τίποτα, αν και όταν ανοίξουν τα δημοτικά, θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση της κυβέρνησης για τα δημοτικά σχολεία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (25.05.2020). Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών για το αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Στην περίπτωση που η εισήγηση είναι να ανοίξουν τα δημοτικά, μαζί θα ανοίξουν οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Μαζί τους θα ανοίξουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) «εφόσον τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης (21.05.2020).

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, συζητήθηκε το άνοιγμα και οι προδιαγραφές λειτουργίας:

  • των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) για ΑμεΑ,
  • των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.),
  • των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.),
  • των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, και
  • των κατασκηνώσεων (κρατικών και ιδιωτικών).

«Κατά τη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμεΑ, δεδομένου ότι η αποστέρησή τους – έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα – από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο προσωρινός ενδεχομένως εγκλεισμός τους επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.

Συμφωνήθηκε, επομένως, να ανοίξουν τα ΚΔΗΦ για ΑμεΑ και τα ΚΔΑΠμεΑ ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία, τα μέτρα προστασίας των συνοδών κ.ά., τα οποία θα καθοριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου.

Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές)».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις