Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Μεγάλο στοίχημα” οι αλλαγές στην παιδεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Tα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε μαθητές από τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου, συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν, τους δασκάλους και τους γονείς τους ενώ τόνισε ότι τα μαθηματικά είναι η βάση των επιστημών.

Η υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ότι παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην ύλη και στον τρόπο διδασκαλίας που ευνοεί την απομνημόνευση και δεν αναπτύσσει την κριτική ικανότητα των παιδιών. 

Η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι επίκεινται αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οι αλλαγές στην παιδεία δεν μπορεί να είναι πυροτέχνημα μιας μέρας”. Χαρακτήρισε ως “πρώτο μεγάλο στοίχημα” αυτές τις αλλαγές και κατέληξε λέγοντας ότι σε πρώτη φάση, ως το τέλος Μαΐου, θα έχει μπει η ύλη όλων των μαθημάτων στο διαδίκτυο. Σε δεύτερη φάση θα μπορεί ο μαθητής να θέτει ερωτήματα και να παίρνει απαντήσεις από τους καθηγητές του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε