Ελλάδα

Μελέτες σοκ: Αύξηση θερμοκρασίας κατά 4º C ως το 2060!

Η αύξηση της θερμοκρασίας θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους χειμώνες αλλά και τα καλοκαίρια μας προειδοποιούν οι επιστήμονες. Χειμώνας στην Κεντρική Ευρώπη....καλοκαίρι στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο!

Μελέτες-σοκ για τις πιθανές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στις εργασίες του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος που γίνεται στο Μεξικό. Στην περυσινή σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές στην Κοπεγχάγη οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των εκπομπών ρύπων αλλά και όλων των παραγόντων που επιβαρύνουν το περιβάλλον η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι τα επόμενα 50 χρόνια 2 βαθμοί Κελσίου.
 
Εναν χρόνο μετά, ερευνητικές ομάδες υποστηρίζουν ότι υπό προϋποθέσεις και αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μπορεί το 2060 να φθάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου!
 
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτές είναι οι χειρότερες δυνατές εκτιμήσεις, αλλά παρ΄ όλα αυτά έχουν έστω και μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Με βάση το σενάριο των 4 βαθμών Κελσίου έγιναν κάποιες εκτιμήσεις για τις πιθανές επιπτώσεις που θα υπάρξουν υπό αυτές τις συνθήκες. Μόνιμη και ολική απώλεια των πάγων στις θάλασσες της Αρκτικής τους καλοκαιρινούς μήνες, τήξη των μόνιμων στρωμάτων πάγου των ηπειρωτικών περιοχών και καταστροφή των τροπικών δασών, ειδικά αυτών του Αμαζονίου, είναι ορισμένες από τις καταστροφικές συνέπειες αν η θερμοκρασία το 2060 αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου.
 
Η αύξηση των επιπέδων της θάλασσας μπορεί να φθάσει τα δύο μέτρα, κάτι που θα οδηγήσει σε καταστροφή πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για να δημιουργούνται συνεχώς φράγματα και συστήματα προστασίας από το νερό ανάλογα με αυτά που υπάρχουν στις Κάτω Χώρες θα απαιτούνται ετησίως ποσά που θα αγγίζουν τα 300 δισ. δολάρια. Επίσης σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μεταναστών λόγω των κλιματικών αλλαγών θα ξεπεράσει τα 180 εκατομμύρια.
 
Και όλα αυτά ενώ αρκετές χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης βρίσκονται σε κλοιό χιονιά. Οι θερμοκρασίες είναι στους -10 βαθμούς Κελσίου και τα πάντα έχουν ντυθεί στα λευκά. Την ίδια ώρα όμως στην χώρα μας η θερμοκρασίες σε κάποιες περιοχές φτάνουν τους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ χθες στην Κύπρο το θερμόμετρο έδειξε…31 βαθμούς!

Δείτε τον καιρό στο Newsit Weather Center

 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλληνας «υπερστρατιώτης», drones «καμικάζι» και η «Ασπίδα του Αχιλλέα» στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην ΔΕΘ
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες με εκθέματα, οπλικά συστήματα αλλά και προσομοιωτές πτήσης μαχητικών αεροσκαφών
Έλληνες στρατιώτες με την παραλλαγή και τον εξοπλισμό του «Σύγχρονου Μαχητή»
Τα Taco Bell επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια: Ουρές 300 μέτρων για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Χαλάνδρι
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω των παρευρισκόμενων, καθώς αρκετοί προσέγγιζαν το σημείο με τα αυτοκίνητά τους
Τα Taco Bell επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια: Ουρές 300 μέτρων για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Χαλάνδρι
26
Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων που «ξάφριζε» σπίτια στην Πτολεμαΐδα - Είχαν συγκεντρώσει λεία άνω των 90.000 ευρώ
Τα μέλη που συνελήφθησαν ήταν τρεις 17χρονοι, ένας 16χρονος κι ένας 19χρονος καθώς και ένας 20χρονος και ένας 36χρονος με τους οποίου συνεργάζονταν για να πουλήσουν ή να κρύψουν τα κλοπιμαία
Περιπολικό 1