Ελλάδα

Meteo: Ριπές ανέμου πάνω από 125 χλμ την ώρα σήμερα στο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ένταση των ανέμων στην περιοχή της νότιας Κρήτης θα παραμείνει πολύ υψηλή
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση και σήμερα Πέμπτη (30.07.2026) στο Ρέθυμνο, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι, με ριπές που φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ, δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν.

Επιμένουν τα μποφόρ στην Κρήτη και στο Αιγαίο, καθώς πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Σύμφωνα με τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο νότιο Ρέθυμνο, οι ριπές στο σταθμό στο Μαριού Ρεθύμνου έφτασε στα 125 Km/η και στον Πλακιά Ρεθύμνου στα 114 km/h.

Σημειώνουμε ότι στο Μαριού Ρεθύμνου οι ριπές ανέμου ήταν συνεχώς μεγαλύτερες από 90 km/h από το βράδυ της Τετάρτης (29.07.2026) ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (30.07.2026).

Πολύ μεγάλες ριπές ανέμου, με μέγιστο τα 112 km/h, σημειώνονται και στο Αμπελικό Λέσβου.

anemoi meteo

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ένταση των ανέμων στην περιοχή της νότιας Κρήτης θα παραμείνει πολύ υψηλή και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στο Ρέθυμνο: Σήμερα οι κηδείες των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον στη φωτιά της Κρύας Βρύσης
Ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο και εργαζόταν ως εποχικός πυροσβέστης ενώ ο 58χρονος Μανώλης Στρατιδάκης είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Γερακάρι Ρεθύμνου
Οι δύο πυροσβέστες που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη φωτιά στο Ρέθυμνο