Ελλάδα

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τα 11 κολλέγια και ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα καταθέσουν αίτηση στην Ελλάδα

Τα 9 από τα 11 είναι κολλέγια που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα και πλέον, με τον νέο νόμο, θα μετατραπούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια

Μετά την είδηση ότι το διάσημο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Sorbonne Paris Nord, κατέθεσε αίτηση για την ίδρυση μη κρατικού πανεπιστημίου στη χώρα μας, γίνεται γνωστό πως συνολικά 11 κολλέγια έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πρόκειται κυρίως για κολλέγια που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ αίτηση έχουν καταθέσει και δύο κυπριακά πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (συνεργασία με Hellenic Healthcare Group συμφερόντων του CVC Capital) αλλά και το Frederick της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Alfavita.gr, τα κολλέγια που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση είναι: 

  1. Μητροπολιτικό Κολλέγιο
  2. Aegean OMIROS College
  3. Deree
  4. Anatolia College
  5. CITY College
  6. New York college
  7. Bca
  8. Idef
  9. Ελληνικοαμερικανική Ένωση

Τα παραπάνω κολλέγια, που είναι από τα πλέον γνωστά του κλάδου, θα καταθέσουν φάκελο ως παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ με τα οποία ήδη συνεργάζονται έως τώρα.

Τα 2 κυπριακά πανεπιστήμια δραστηριοποιούνται χρόνια στην Ελλάδα μέσω της παροχής δια ζώσης προπτυχιακών σπουδών στην Κύπρο αλλά και εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών.

Με αυτό τον τρόπο τα 9 από τα 33 Κολλέγια που λειτουργούν στη χώρα μας θα μετατραπούν σε πανεπιστήμια. Μάλιστα, κατά το ίδιο δημοσίευμα του alfavita.gr, το ενδιαφέρον των νέων θα στραφεί κυρίως στην Ιατρική και τη Νομική, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για σπουδές Ψυχολογίας, Κτηνιατρικής και Οδοντιατρικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεσπούν οι γονείς των νεαρών που σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στην Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει 22 χιλιάρικα»
Πρόκειται για τις οικογένειες του Γιώργου και του Γιάννη που σκοτώθηκαν το 2024 σε διασταύρωση στην Πάτρα - Ο 32χρονος σεφ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 4χρόνια με αναστολή αλλά αφέθηκε ελεύθερος
Ο 18χρονος και ο 19χρονος που σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στην Πάτρα το 2024
8
Εξαφάνιση Λόρα: Έχει δώσει δείγμα DNA ο πατέρας της, ζητήθηκε και από την μητέρα της 16χρονης – Ενεργοποιείται η Eurojust
Για τον εντοπισμό της Λόρα ενεργοποιείται Eurojust, Ευρωπαϊκή δικαστική εντολή, ενώ θα υπάρξουν άρσεις απορρήτου, εξέταση DNA, κατ’ οίκον έρευνες, κινητά και το mail της έρευνας
Η 16χρονη Λόρα