Ελλάδα

Νέα προσωρινή διοίκηση στο Γηροκομείο Αθηνών

Νέα προσωρινή διοίκηση ποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στο Γηροκομείο Αθηνών, μετά την έκπτωση της απερχόμενης διοίκησης που ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Μιλώντας στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηνών, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης, το χαρακτήρισε «μεγάλο βήμα» που δείχνει, «την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής σε θέματα νομιμότητας και κακοδιοίκησης».

Όπως είπε, η έκπτωτη διοίκηση «ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ιδρύματος και της περιουσίας του και άλλα πολλά, που μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση, στοιχειοθέτησε η Εισαγγελία και ο ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς». Τώρα, υπογράμμισε, «ήρθε η ώρα της διαφάνειας προς όφελος των τροφίμων, των εργαζομένων και των πολιτών που με την φιλανθρωπική τους δράση στηρίζουν το Γηροκομείο. Μπαίνει τέλος στην εγκατάλειψη που έχει συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των υπερήλικων τροφίμων του και με τους εργαζόμενούς του απλήρωτους επί μήνες». Σε έξι μήνες ανάφερε ο Γιώργος Καμίνης, η προσωρινή διοίκηση, θα διενεργήσει εκλογές.

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, υπογράμμισε κι εκείνος ότι πρόκειται για ένα «ουσιαστικό βήμα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, ζήτησε να αντιμετωπισθεί η «πρόκληση του έκπτωτου προέδρου που έχει μηνύσει δημοτικούς συμβούλους για όσα σχετικά με το Γηροκομείο είχαν ειπωθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
1
«Άφαντη» η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά – Κανένα ενδιαφέρον και καμία συγγνώμη στον 71χρονο που δάγκωσε ο σκύλος της
Έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη στιγμή της επίθεσης στη Βουλιαγμένη και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τη στάση της μόνο μετανιωμένη δεν δείχνει
Από την επίθεση στον 71χρονο 1
Τι είναι οι «καρποί Ποσειδωνίας» που ξεβράστηκαν στις ελληνικές ακτές – Πού οφείλεται αυτό το σπάνιο φαινόμενο της Μεσογείου
Αυτοί οι «θαυματουργοί» πράσινοι καρποί μπορούν να αντιμετωπίσουν στα «ίσια» την κλιματική αλλαγή καθώς απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα, σε σύγκριση με τα τροπικά δάση
καρποί Ποσειδωνίας