Ελλάδα

Νέα ρατσιστική επίθεση εναντίον εργάτη στον Ασπρόσπυργο

Μια ακόμη ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη στον Ασπρόπυργο, καταγγέλλουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ο εργάτης γης Ζισάν Ελάχι με καταγωγή από το Πακιστάν, την Τετάρτη 1 Φλεβάρη, επέστρεφε από τη δουλειά του στο χωράφι, και στον δρόμο προς το σπίτι βρέθηκε αντιμέτωπος με αγνώστους κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του ιδίου, τον πλησίασαν από πίσω, τον προσπέρασαν, και τον σταμάτησαν φωνάζοντας: «Φύγε από την χώρα μας. Θα σε χτυπάμε όπου σε βρίσκουμε». Αμέσως άρχισαν να τον χτυπάνε με σιδηρογροθιά, καταφέρνοντας του βαριά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τον κ. Ελάχι παρέλαβε αιμόφυρτο το ΕΚΑΒ και τώρα νοσηλεύεται σε νευροχειρογειρουργικό τμήμα νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται πως από το περασμένο Αύγουστο έχουν αναφερθεί παρόμοιες επιθέσεις σε μετανάστες στην ίδια περιοχή του Ασπροπύργου.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα καταγγέλθηκαν δυο περιστατικά. Η περιγραφή του θύματος για τον δράστη των δολοφονικών χτυπημάτων, φέρεται να είναι πανομοιότυπη με τις μαρτυρίες των προηγούμενων θυμάτων. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, φωτογραφίζουν φασιστικές ομάδες πίσω από την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
32
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1