Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: «Για το πορτοφόλι πήγα και με συνέλαβαν» – Οι καταθέσεις υπέρ του «Ινδιάνου»

Νέα Σμύρνη: «Για το πορτοφόλι πήγα και με συνέλαβαν» – Οι καταθέσεις υπέρ του «Ινδιάνου»

Ο 22χρονος και ο 30χρονος, ο επονομαζόμενος «Ινδιάνος» κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη (09.03.2021) αλλά και οι δυο αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στα όσα έγιναν.

Κάθε σχέση με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού και ο 22χρονος που κατηγορείται κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει ξαναπάει σε πορεία και πως όταν πήγε να πάρει το πορτοφόλι του, τον συνέλαβαν.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη επειδή το πορτοφόλι του εντοπίστηκε στο σημείο της επίθεσης ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του «είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία».

Click4more Νέα Σμύρνη: Ο «Ινδιάνος», ο «ανισόρροπος μάρτυρας» και η προφυλάκιση

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στην απολογία του ότι πήγε στην πλατεία της Νέα Σμύρνης για βόλτα με ένα φίλο του.

«Στις 9 Μαρτίου 2021 δούλευα το πρωί. Σχόλασα στις 13.00. Πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο γιατί σχολάμε την ίδια ώρα περίπου και της είπα να έρθει να με πάρει από τη δουλειά στον Άγιο Δημήτριο και έτσι και έγινε και γυρίσαμε μετά σπίτι. Έκανα μπάνιο και ο πατέρας μου μου είπε ότι μίλησε με το θείο μου και του είπε να πάω στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη για να κάνω format στον υπολογιστή του.

Στον θείο μου έφτασα στις 16.00 με 16:00 παρά 10. Πήγα εκεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα μίλησα και με το φίλο μου τον Ζ. για τον υπολογιστή, μου είπε ότι ήθελε να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά του είπα να έρθει να με πάρει. Στο σπίτι του θείου μου ήταν και η θεία μου και ο ξάδερφος μου. Ο Ζ. ήρθε και με πήρε γύρω στις 18.00 με 18.30 με το μηχανάκι» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Όπως ισχυρίστηκε ο 22χρονος στην πλατεία είχε πολλές οικογένειες ωστόσο αργότερα βλέποντας ένα μηχανάκι της ομάδας ΔΕΛΤΑ τρόμαξε και άρχισε να τρέχει μαζί με τον φίλο του.

«Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες. Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19.00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου το Ζ. τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξανά βρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας Φωτεινής. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου» είπε.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως άρχισε να ψάχνει τα προσωπικά του αντικείμενα και  κάλεσε από το κινητό του φίλου του τον δικό του αριθμό και το σήκωσε ένας άνδρας, ενημερώνοντας τον πως το έχει στην κατοχή του.

«Πήρα στο κινητό μου το σήκωσε ένας κύριος, ονόματι Γιάννης και μου είπε ότι έχει το κινητό μου και να πάω να το πάρω από Πλαστήρα 52 στη Νέα Σμύρνη. Πήρα τους γονείς μου να έρθουν να με πάρουν από την BP που είχαμε σταματήσει και να πάμε όλοι μαζί να πάρουμε το κινητό μου. Πήγαμε, πήρα το κινητό μου τελικά από τον κύριο Γιάννη, τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι» ανάφερε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως πήγε στο τμήμα για να βρει το πορτοφόλι του. «Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στην συγκέντρωση με ένα φίλο μου το Γιώργο χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου. Στο πορτοφόλι μου είχα 125€ και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5€ και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό» τόνισε στην απολογία του.

Οι μάρτυρες που δίνουν άλλοθι στον 30χρονο

Τρεις καταθέσεις επικαλέστηκε ο 30χρονος Ελληνοϊρακινος κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του γαμπρού του πως βρισκόταν στο σημείο των επεισοδίων το βράδυ της Τρίτης (09.03.2021).

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος, θέλοντας να πείσει ότι δεν ήταν στο σημείο της επίθεσης στη Νέα Σμύρνη, πρότεινε και εξετάστηκαν τελικά ως μάρτυρες τρία πρόσωπα.

Ως πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο οδηγός του λεωφορείου στην εταιρία ηλεκτρονικών ειδών που εργάζεται ο 30χρονος, επονομαζόμενος «Ινδιάνος».

Ο μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεση του ότι παρέλαβε τον κατηγορούμενο για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας γύρω στις 18.00 από την αποθήκη της εταιρίας στον Ασπρόπυργο και ότι αποβιβάστηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών γύρω στις 18.20.

«Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έφτασα για να τον παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικούς με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω» κατέθεσε, ο μάρτυρας.

«Είναι καλό παιδί και μορφωμένο»

Άλλα δύο πρόσωπα προσήλθαν ενώπιον της ανακρίτριας και κατέθεσαν προς υπεράσπιση του. Πρόκειται για έναν συνάδελφό του ο οποίος δεν εργαζόταν εκείνη την ημέρα και την έγκυο σύζυγο του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι βρισκόταν μαζί με τον 30χρονο σε άλλο σημείο της Αθήνας την ώρα της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου σε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τις τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10.00 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ. τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε και μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα.

Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Τα ίδια γεγονότα περιέγραψε και η έγκυος, στον 9ο μήνα, γυναίκα του. «Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδί. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου, μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι. Φορούσε μία μαύρη φόρμα από κάτω, φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ. Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξαν μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι.

Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δεν θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ» ανέφερε στην κατάθεση της η μάρτυρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις