Ελλάδα

Νέα υπόθεση γιατρού με «μαγικές» θεραπείες: Χορηγούσε ενδοφλέβιες βιταμίνες που κάνουν «θαύματα σε 10 ημέρες»

Ο γιατρός ζήτησε συγγνώμη από τις Επιτροπές, λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι δεν έπρεπε να εκτελεί τέτοιου είδους θεραπείες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης στην κλινική του Κολωνακίου, νέες υποθέσεις με γιατρούς που υπόσχονται «μαγικές» θεραπείες έρχονται στο φως. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών αγγειοχειρούργος στην Κρήτη που έκανε -χωρίς τις απαραίτητες άδειες- θεραπείες ευεξίας και ενέσιμες βιταμίνες στους πελάτες του.

Στο πλαίσιο των ερευνών για γιατρούς που χορηγούν αμφιβόλου ποιότητας «θεραπείες» χωρίς εγκρίσεις και άδειες, μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και Ρεθύμνου εντόπισε αγγειοχειρούργο ο οποίος έκανε στα ιατρεία του στην Κρήτη «θεραπείες ευεξίας».

Μάλιστα διαφήμιζε τις εν λόγω θεραπείες, λέγοντας πως «σε 10 ημέρες σε κάνει καλά».

Την υπόθεση έκανε γνωστή σήμερα (18.09.2026) η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Κοινωνία Ώρα MEGA.

Αφού έφτασαν οι συγκεκριμένες πληροφορίες στα εκτελεστικά όργανα των Ιατρικών Συλλόγων, επιτροπές άνοιξαν τα ιατρεία πραγματοποιώντας ελέγχους.

Ο γιατρός παραδέχθηκε πως χορηγούσε στους πελάτες τους ενέσιμες θεραπείες βιταμινών ή ευεξίας και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι δεν έπρεπε να τις κάνει.

Ο συγκεκριμένος γιατρός αναμένεται να περάσει από το Πειθαρχικό για τις πρακτικές που πραγματοποιούσε τα τελευταία χρόνια.

Η Ματίνα Παγώνη επιμένει πως οι ενέσιμες βιταμίνες πρέπει να χορηγούνται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ελλείψεις και όχι σε υγιείς ανθρώπους που θέλουν απλά λάμψη στο δέρμα τους ή αναζωογόνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαρθρώθηκε συμμορία στη Νέα Ιωνία η οποία χρησιμοποιούσε AI για να κλωνοποιεί φωνές συγγενών - Λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ
Οι δράστες καλούσαν το θύμα να επικοινωνήσει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο, προκειμένου να επιβεβαιώσει την εκάστοτε διαδικασία - Αυτό που δεν ήξεραν τα θύματα είναι ότι μιλούσαν με τους απατεώνες
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας
«Ζήτημα χρόνου να "φύγει" ο Μαζωνάκης, το θέμα είναι που θα "έσκαγε" η βόμβα» - Σοκάρουν τα πρώτα λόγια του γιατρού μέσα από τη φυλακή
Το έγγραφο στον ΙΣΑ για τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης με αναφορά σε «προσάρτημα οζονοθεραπείας περί αφαίρεσης» - Εντοπίστηκε παράνομη σάουνα σε άλλο ιατρείο των γιατρών
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο 58χρονος γιατρός
29