Ελλάδα

Νομιμοποίηση με πρόστιμο για τα ακίνητα σε δασικές περιοχές

Είναι δεκάδες χιλιάδες οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε οικισμούς που έχουν κτιστεί σε δασικές εκτάσεις και παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι με το ακίνητό τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι βρίσκει λύση με την ειδική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση.

Μετά την κατάρτιση των δασικών χαρτών ειδική επιτροπή θα εξετάζει κατά περίπτωση και όχι οριζόντια βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων κάθε οικισμό και ακίνητο.

Το πόρισμα θα εκδίδεται εντός ενός έτους και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν ένα τέλος ώστε στη συνέχεια να λάβουν ένα πιστοποιητικό με το οποίο θα μπορούν να μεταβιβάσουν το οίκημά τους ή να προχωρήσουν σε μεταβολές εμπράγματου δικαιώματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στο Ηράκλειο: 30χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 27χρονη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους
Η γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη στον δρόμο από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία - Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι άνοιξε μόνη της την πόρτα και έφυγε στο κενό - Τι εξετάζουν οι αρχές
Περιπολικό της Αστυνομίας 9
Διαφορές για ναρκωτικά φαίνεται να οδήγησαν στη δολοφονία του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη - «Δεν ξέρουμε γιατί τον σκότωσαν ούτε ποιοι ήταν», λέει ξάδερφος του
Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν την σορό του στον Λουδία ποταμό, όπου και οι δολοφόνοι του παραδέχτηκαν ότι τον πέταξαν, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες
Το σπίτι του και το θύμα