Ελλάδα

“Ντου” και ξύλο στο υπουργείο Εργασίας!

- Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοϋπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας
- Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο και συνεπλάκησαν με τα ΥΜΕΤ
- Προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά - Ζητούν συνάντηση με Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο
- Δείτε φωτογραφίες και video από τη στιγμή της έντασης

Ένταση, επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (27.09.2016) στο υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί ξενοδοχοϋπάλληλοι για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα αίματα άναψαν, όταν οι εργαζόμενοι μπήκαν στη στοά και προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά για να μπουν στο υπουργείο.

Άνδρες των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν επί τόπου τους απώθησαν βίαια και η συμπλοκή δεν άργησε να έρθει. Ήταν σώμα με σώμα, με τους άνδρες των ΥΜΕΤ να χτυπούν τους εργαζόμενους με τις ασπίδες τους, ρίχνοντας μάλιστα έναν από αυτούς στο έδαφος!

Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή του “ντου” και της συμπλοκής με τους αστυνομικούς…

Λίγο μετά την πρώτη ένταση, ακολούθησε ηρεμία, αλλά τα αίματα δεν άργησαν να… ανάψουν για δεύτερη φορά! Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο να κατέβουν για να τους συναντήσουν και αρνήθηκαν να δουν τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος είχε δεχτεί να τους δει.

Οι συγκεντρωμένοι ξήλωσαν την πινακίδα στην κεντρική είσοδο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατεβάζοντας για… συμβολικούς λόγους τα γράμματα από τη λέξη “Κοινωνικής”.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στη Βουλή, χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση πως “καταργεί την 20ετια και μειώνει επιπλέον το εφάπαξ”. Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Παπαγεωργίου δήλωσε ότι “το επίδομα ασθένειας το δίνουν μετά από 10 μήνες. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε πως ο υφυπουργός καταργεί το εφάπαξ. Ένα ταμείο που ήταν πλεονασματικό, το καταργεί, αρπάζοντας τα αποθεματικά για μπορέσει να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις. Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα τουρισμού και κάνουμε κινητοποίηση. Πρέπει να μας επιστρέψουν τα λεφτά μας”.

“Είναι μια αθλιότητα που έχει παραγγελθεί από τους ξενοδόχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου όπως όλες οι προηγούμενες”, σημειώνει μιλώντας στο Newsit.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του