Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Δήμος Βριλησσίων ανακυκλώνει τα κομμένα μαλλιά

Ο Δήμος Βριλησσίων ανακυκλώνει τα κομμένα μαλλιά
Φωτογραφία αρχείου

Ο Δήμος Βριλησσίων προχωρά σε συνεργασία με την “Hearthy”, μια start-up νέων φοιτητριών και φοιτητών που στοχεύει στην δημιουργία ενός καινοτόμου, οικολογικού λιπάσματος, με βασικό του συστατικό τα οργανικά υπολείμματα των εργασιών κομμωτικής, δηλαδή… από τα κομμένα μαλλιά των κομμωτηρίων.

Η “Hearthy”, μια ομάδα από φοιτήτριες και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία υποστηρίζεται από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ, συμβάλλει στην κυκλική οικονομία με την αξιοποίηση των ανθρώπινων, κομμένων μαλλιών στη δημιουργία ενός λιπάσματος, φιλικού προς το περιβάλλον, μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Τα ανθρώπινα μαλλιά έχουν υψηλή περιεκτικότητα αζώτου σε ποσοστό 16%, καθώς αποτελούνται πρωτεΐνες, θείο, άνθρακα και άλλα 20 συστατικά απαραίτητα για την υγιή, μακροχρόνια ανάπτυξη των φυτών.

Έτσι, κάθε επιχείρηση κομμωτικής, αλλά και κάθε πολίτης με τη σχετική συγκατάθεσή του στην επιχείρηση για χρήση του δικού του προς απόρριψη υλικού (κομμένων μαλλιών χωρίς χημικές βαφές), συμβάλλουν στη δημιουργία μια νέας πρώτης ύλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις