Ελλάδα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακα για τον διαβήτη και τον θυρεοειδή

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα φάρμακα που ανακλήθηκαν

Ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου που χορηγείται σε ασθενείς με διαβήτη, όπως επίσης και ένα φάρμακο για τον θυρεοειδή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), οι παρτίδες των φαρμάκων JANECLUC FCTABS (50+850)MG/TAB BTx60 και JANECLUC FCTABS (50+1000)MG/TAB BTx60, για τον διαβήτη ανακαλούνται μετά από σχετικό έλεγχο, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών κατά τον έλεγχο Νιτροζαμινών στο πλαίσιο ελέγχων σταθερότητας.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της παραγωγού εταιρείας. Η εταιρεία DEMO S.A. ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

farma

Παράλληλα ο στην ανάκληση ορισμένων παρτίδων ενός γνωστού φαρμάκου για τον θυρεοειδή προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), επειδή στο πλαίσιο ελέγχων σταθερότητας υπήρξαν κάποια αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, πρόκειται για δύο παρτίδες του φαρμάκου CALCEDEM. Το φάρμακο μειώνει τα τα επίπεδα της παραθορμόνης, που εκκρίνεται από τους παραθυρεοειδείς αδένες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ανακαλείται η παρτίδα με αριθμό 2202371A από το CALCEDEM των 90 mg (επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο ΒΤ Χ 28). Ανακαλείται επίσης η παρτίδα με αριθμό 2202370F από το CALCEDEM των 60 mg (επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο ΒΤ Χ 28).

Και οι δύο παρτίδες έχουν ημερομηνία λήξης 06/2025 (Ιούνιος 2025).

thyreo


Όπως εξηγεί ο Οργανισμός, η ανάκληση των δύο παρτίδων αποφασίστηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών κατά τον έλεγχο νιτροζαμινών, στο πλαίσιο ελέγχων σταθερότητας». Η απόφασή του «αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί ήδη η εταιρεία».

Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου είναι η εταιρεία DEMO S.A. , προσθέτει ο Οργανισμός. Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφ’ όσον ζητηθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρεις συλλήψεις για βανδαλισμό σε σχολείο στο Ίλιον - Έγραφαν με σπρέι ακροδεξιά συνθήματα
Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 16, 20 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αεροβόλο πιστόλι, 3 αμπούλες αέρος, γεμιστήρα με μεταλλικά σφαιρίδια, σημαία με κέλτικο σταυρό και αυτοκόλλητα με συνθήματα της Χρυσής Αυγής
Τα αντικείμενα που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ
Συναγερμός στην Αττική με νέα ηλεκτρονική απάτη προς φαρμακοποιούς με λεία άνω των 15.000 ευρώ
Άγνωστοι τηλεφωνούν σε φαρμακοποιούς ισχυριζόμενοι ότι καλούν είτε εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου, είτε από οικονομικές υπηρεσίες, με πρόσχημα την «επικαιροποίηση οικονομικών στοιχείων» ή την «επιστροφή χρημάτων»
Φαρμακείο
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος