Ελλάδα

Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα που έβγαλε 900.000 ευρώ από τη διακίνηση των παράνομων μεταναστών

Εκτός από τα βίντεο που καίνε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι άνδρες της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν να «δέσουν» την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες στη χώρα μας αλλά και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, αφού εξασφάλισε και διαλόγους μεταξύ των μελών του κυκλώματος.   

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αθηνών δρώντας μεθοδικά και επαγγελματικά κατάφεραν να βάλουν στο χέρι τα μέλη του κυκλώματος που είχαν αποκομίσει από τις παράνομες δραστηριότητες τους το ποσό των 900.000ευρώ.  

Καταγεγραμμένες συνομιλίες καίνε τον αρχηγό της οργάνωσης αλλά και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.  

Click4More: Βίντεο – ντοκουμέντα: Τα χοντρά πακέτα με τα χιλιάδες ευρώ για τη παράνομη διακίνηση μεταναστών

Κάποιες από αυτές σας παρουσιάζει αποκλειστικά το newsit.gr.  Ο αρχηγός της οργάνωσης που ακούει στο όνομα Χαμπίμπ, δέχεται δύο φορές sms από έναν μεσολαβητή.   

Μεσολαβητής: Χαμπίμπ τι κάνεις; Τρία άτομα έχω να μπουν κρυφά, είναι έτοιμο 2.000 ευρώ το κεφάλι. Τί λες είναι καλή η τιμή; Αυτά τα τρία παιδιά μίλησαν με κάποιον άλλο κι εγώ είπα ότι εσύ κάνεις  σωστή δουλειά και αυτά θα έρθουν μαζί μας. Κάνε μου χάρη μην πάρεις από μένα πολλά λεφτά.  

Χαμπίμπ: Πάρε αυτόν τον αριθμό τηλέφωνο και πες ότι είμαι από οικογένεια Χαμπίμπ, το όνομα του είναι Φαιζάλ  

Το ίδιο άτομο στέλνει και πάλι μήνυμα sms στο αρχηγό της οργάνωσης, ενημερώνοντας τον αρχηγό του κυκλώματος ότι έχει ένα άτομο το οποίο ενδιαφέρεται να πάει στη Σερβία.   

Μεσολαβητής: Χαμπίμπ τι κάνεις καλά;  Ένα άτομο θέλει να πάει Σερβία πόσα λεφτά το άτομο είναι έτοιμο, θέλει να φύγει. Πότε θα είσαι έτοιμος να τον στείλω;     

Ο παράνομος μετανάστης θα καταφέρει να μπει στη  γειτονική χώρα. Τότε θα στείλε ένα βίντεο στο οποίο θα αναφέρει τα εξής: «Το όνομα μου είναι Νιζαμουντίν, είμαι άτομο του Χαμπίμπ. Έφτασα στην κατασκήνωση στη Σερβία». 

Το βίντεο ακολουθεί κι ένα κείμενο στα Αραβικά όπου θα αναφέρεται ο κωδικός και το ποσό των 500 ευρώ που δόθηκε στην εγκληματική οργάνωση.   

Σε κάποιο άλλο σημείο ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ δύο ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση για την μίσθωση ενός αυτοκινήτου με το οποίο θα μεταφέρονταν οι παράνομοι μετανάστες.  

  • Είδες αμάξι;  
  • Ναι  
  • Καλό;  
  • Καλό αλλά μικρό είναι ρε φίλε  
  • Τι λες ρε;  
  • Ναι. Καλό είναι, αυτό το πολύ – πολύ έξι παιδιά 
  • Όχι τι λες. Πίσω είδες εκεί πόρτα; Ανοίγει πίσω  
  • Εντάξει δεν πειράζει καλά είναι  
  • Να σου πω  
  • Ααααα 
  • Εγώ βρήκα κλούβα, κλειστό ωραίο  
  • Που τι χρώμα είναι;  
  • Θέλεις αύριο να κάνουμε δουλειά; 
  • Τι χρώμα είναι;  
  • Άσπρο  
  • Εντάξει θα μιλήσουμε με Habibi αύριο. Εγώ θέλει.  
  • Εσύ μίλα με Habibi αν είναι αύριο πρωί πρωί να κάνουμε δουλειά φίλε.  
  • Εντάξει  
  • Να πάω να πάρω αύριο; 
  • Τι ώρα;     

Μαρίνος Αλειφέρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη: Βρέθηκαν εκρηκτικά στρατιωτικού τύπου και βραδύκαυστο φιτίλι
Tις εκρηκτικές πλάκες εντόπισε μία περαστική, η οποία άμεσα κάλεσε την αστυνομία, ενώ στο σημείο φέρεται να υπήρχε και ύποπτος, ο οποίος όμως είχε ήδη αποχωρήσει μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ
10
Τρελή πορεία με 206χλμ στην Εθνική Πατρών – Κορίνθου: Μεθυσμένος οδηγός τραυμάτισε αστυνομικό στην προσπάθειά του να διαφύγει
Ο οδηγός με την πρόφαση ότι πάει να πιει νερό στο αυτοκίνητό του, μπήκε στο όχημα και στην προσπάθειά του να διαφύγει παρέσυρε τον αστυνομικό και τον τραυμάτισε
Περιπολικό 4