Ελλάδα

Οι τιμές στις οργανωμένες πλαζ προκαλούν… εγκαύματα!

Οι μισθοί μειώθηκαν, τα δώρα το ίδιο... η αισχροκέρδεια όχι! Από 15 έως και 25 ευρώ το άτομο στοιχίζει στις ιδιωτικές πλαζ της Αττικής ένα μπάνιο.
 
Το κόστος για μια οικογένεια με δυο παιδιά μπορεί να φτάσει ως και τα 80 (!) ευρώ) αν υπολογίσει κανείς ότι για τα παιδάκια η μόνη έκπτωση που γίνεται είναι περίπου 4 ευρώ μόνο στην είσοδο.
Η μόνη λύση που έχουν οι πολίτες είναι να επιλέξουν μια από τις δημοτικές πλαζ που οι τιμές είναι ως και 15 ευρώ φθηνότερες ανά άτομο.
Για παράδειγμα σε δύο από τις δημοφιλέστερες πλαζ που εκμεταλλεύονται ιδιώτες σε Άλιμο και Βάρκιζα η τιμή εισόδου είναι 8 ευρώ, ενώ το μισό πληρώνουν παιδιά ως 12 ετών, φοιτητές και άτομα άνω των 65. Ένας φραπέ κοστίζει 3,50 ως 3,60 ευρώ, ενώ ένας χυμός από 3,30 ως 3,50.
Αν κάποιος πάρει και ένα σάντουιτς μέχρι να … κάτσει έως και 14 ευρώ! Για να κάτσει στην ξαπλώστρα πρέπει να δώσει άλλα 3 με 5 ευρώ!
Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς και τη βενζίνη που θα χρειαστεί κάποιος για να φτάσει ως τη συγκεκριμένη παραλία.
Λύση;
Μια από τις οργανωμένες δημοτικές παραλίες όπου για παράδειγμα στο Πόρτο Ράφτιη η είσοδος είναι στα 6 ευρώ, η ξαπλώστρα είναι δωρεάν και ο καφές ή το σάντουιτς είναι ένα ευρώ πιο φτηνά. Οι τιμές πέφτουν στο μισό για κάθε άτομο.

Διαβάστε επίσης:
Οι καλύτερες παραλίες της χώρας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτέλεση 200 στην Καισαριανή: «Ήμουν 10 χρονών, ανέβηκα στη μάντρα και τα είδα όλα – Βάζανε Έλληνες, έδινε εντολή ο Γερμανός και τους σκοτώνανε»
«Ήταν ξαπλωμένοι αυτοί κάτω με τα πολυβόλα και καθάριζαν. Σύμφωνα με τις εντολές που τους δίνανε», περιέγραψε ο Τάσος Χατζηαναστασίου
Δημοπρασία στο eBay με σπάνιες φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή
Ο Μίνως Μάτσας για την τροπολογία στη συνεπιμέλεια: Η πρακτική της ad hoc νομοθέτησης δεν τιμά κανέναν
«Εγώ δε θα 'θελα να μιλήσω γι' αυτό το θέμα, γιατί είναι αρκετά ευαίσθητο», τόνισε όταν ρωτήθηκε για τη χρήση της τροπολογίας από την πρώην σύζυγό του, Όλγα Κεφαλογιάννη
Μίνως Μάτσας