Ελλάδα

Ομόφυλα ζευγάρια: Οι πρεσβείες 27 χωρών συγχαίρουν θερμά την Ελλάδα – «Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή»

Κοινό ανακοινωθέν με το οποίο χαιρετίζουν τη χθεσινοβραδινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα, εξέδωσαν οι πρεσβείες 27 χωρών.

Πρόκειται για 27 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ωκεανία και την Αφρική, οι οποίες έχουν ήδη ψηφίσει ανάλογα νομοσχέδια, υποδεχόμενες κατ’ αυτόν τον τρόπο με επευφημίες την Ελλάδα στο «κλαμπ» των 37 πλέον κρατών που έχουν κατοχυρώσει αναγνώριση και ίσα δικαιώματα για οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

«Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή με τον λαό, το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδας», τονίζουν οι πρεσβείες των 28 χωρών, σχεδόν όλες ανεπτυγμένες οικονομίες και μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στις οποίες συγκαταλέγονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδρομή προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια για όλους στις χώρες μας», προσθέτουν.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δημόσια έκφραση πολιτικών συγχαρητηρίων στην Ελλάδα για την απόφασή της να προβεί σε ένα τολμηρό βήμα που έχουν ήδη κάνει δεκάδες άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, γενόμενη μάλιστα η πρώτη ορθόδοξη χώρα που υιοθετεί τέτοιο νομοθέτημα.

Πέρα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών, το κείμενο υπογράφεται, επίσης, από τις αντιπροσωπείες του Καναδά, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Ελβετίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Εσθονίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Νοτίου Αφρικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Μεξικού, της Χιλής, της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Ουρουγουάης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Άγνωστο Στρατιώτη: Το μνημείο είναι ζωντανή υπενθύμιση θυσίας και ευθύνης
«Πρέπει να πούμε ένα νέο, ηχηρό ΟΧΙ στην ισοπέδωση της χώρας μας από όσους καταχρώνται την εξουσία τους», σημειώνει, επίσης, η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
«Ήπιε πιο πολύ από εμάς, εμείς ήπιαμε από 3 ποτά ο καθένας» λέει φίλη της 16χρονη που κατέρρευσε και πέθανε στο Γκάζι
«Τρία ποτά με το ζόρι, είχαμε πιει λίγο βότκα έξω, μπορεί κι αυτή η ποσότητα για κάποιον οργανισμό να είναι όντως πολύ βασική και να τον κάνει να πεθάνει» λέει η φίλη της άτυχης 16χρονης
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι
Υποπτευόταν την ανιψιά του ο 68χρονος όπως κατέθεσε πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μήλον της Έριδος» η περιουσία του
«Ο ανιψιός του έπαιξε πολύ ωραίο ρόλο, ό,τι ήθελε ο θείος, ”χρυσό” παιδί - Μου έλεγε: ”αδερφούλα μου θα πεθάνω ευχαριστημένος, έκανα ένα παιδί άλλο πράγμα"» αποκαλύπτει φίλη του 68χρονου
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα