Ελλάδα

Παγώνη στο newsit.gr: «Τα κρούσματα κορονοϊού έτσι όπως πάει η ιστορία δεν πρόκειται να μειωθούν»

«Τα κρούσματα κορονοϊού έτσι όπως πάει η ιστορία δεν πρόκειται να μειωθούν. Με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει καμία ελπίδα απ ότι φαίνεται μέχρι τώρα. Ενώ σκοπός είναι να μειωθούν, ωστόσο βλέπουμε αύξηση. Θεωρώ πως η επιτροπή θα αναγκαστεί να πάρει κι άλλα πιο αυστηρά μέτρα». Αυτό είπε μιλώντας στο newsit.gr η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

«Η χρήση της μάσκας επιβάλλεται αυτή την στιγμή να γίνεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Θα περιμένουμε ακόμα 10 μέρες, αλλά αν δεν δούμε τα κρούσματα να μειώνονται, θα αναγκαστούμε να περάσουμε και σ αυτό το μέτρο δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Για μένα ο κάθε ένας από μόνος του θα πρέπει να φοράει παντού την μάσκα του, τι περιμένουμε να μας το επιβάλλουν».

Προσλήψεις για να λειτουργούν σωστά οι ΜΕΘ

Την ίδια ώρα οι εργασίες στο νοσοκομείο “Σωτηρία” εντατικοποιούνται, ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να παραδοθούν τα πρώτα 20 με 30 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, μια δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη προειδοποιεί πως πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης επιπλέον προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν. 

Όπως εξηγεί στο newsit.gr επιβάλλεται εδώ και τώρα να εκλείψουν τα φαινόμενα με γιατρούς και νοσηλευτές που μετακινούνται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, καθώς το μόνο που δημιουργείται έτσι, είναι επιπλέον τρύπες σ’ ένα σύστημα το οποίο ήδη είναι προβληματικό.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν τα πρώτα 20 με 30 κρεβάτια της εντατικής που ετοιμάζεται στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και αργότερα θα δοθούν άλλα 20. Αυτό θα είναι μια ανάσα για το κάπως φορτωμένο σύστημα, ωστόσο χρειάζεται αυτή την στιγμή άμεση πρόσληψη προσωπικού. Δεν γίνεται νοσηλευτές και γιατροί να πηγαίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Έχουν παρατηρηθεί πολλά τέτοια φαινόμενα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει με γρήγορες διαδικασίες να πάρουν προσωπικό. Εντατικές χωρίς προσωπικό δεν γίνεται».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Αττική συνολικά είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία. Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επίσης εκτός από τα 50 κρεβάτια ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτήρια”, θα δημιουργηθούν επιπλέον στο Γενικό Κρατικός της Νίκαιας 8 κλίνες ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ, δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε. Σε καλό δρόμο βρίσκεται επίσης και η μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος περί των 15 εκατ ευρώ για την κατασκευή 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον πρώτο εμπρησμό του 32χρονου που επιτέθηκε στις ανήλικες στο Αιγάλεω
Ο 32χρονος είχε μπει στη χώρα μας από την Κω στις 12 Μαΐου του 2024, κατέθεσε αίτηση ασύλου καθώς ήταν πρόσφυγες πολέμου και αφού την ελαβε έφτασε στην Αθήνα , όπου δεν ειχε μόνιμη κατοικία και ο ίδιος δήλωνε άστεγος
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος με συριακή υπηκοότητα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ 4
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 7
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 5