Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπανδρέου πρός υπουργούς: ‘Εχουμε μείνει πίσω!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ενοχλημένος με την απόδοση των υπουργών του εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός

μετά από δυο συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επειδή έχουμε εμπλακεί με την αντιμετώπσιη της κατάστασης της οικονομίας έχεουν μείνει πίσω άλλοι τομείς, φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.
“Χάνουμε χρόνο για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν σε άλλους τομείς. Να τρέξετε περισσότερο. Υπάρχει ζωή και πέρα από την οικονομία”, είπε χαρακτηριστικά.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί μια λύση από την υπουργό Παιδείας στο θέμα των ιδιαίτερων μαθημάτων τα οποία είναι μεγάλη οηγή φοροδιαφυγής.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνει υπουργικό συμβούλιο την ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όπου θα δοθεί έμφαση στα  ζητήματα των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, αφού πολλές επιχειρησεις εξακολουθούν να μην αποδίδουν ΦΠΑ.
Επίσης θα συζητηθεί το θέμα της ανεργίας, των εργασιακών σχέσεων και της αμοιβόμενης εργασίας με μπλοκάκια.

Νωρίτερα είχε γίνει σύσκεψη για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. “Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας, είπε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Κινήσεις απεμπλοκής μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, ύψους 20 δις. ευρώ, αποφασίστηκαν στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.

“Από  εκεί και πέρα”, πρόσθεσε, “έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στο ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές επενδύσεις”.


Η κα Κατσέλη ενημέρωσε και για τις επαφές της στο Αμπού Ντάμπι. Οι επαφές αυτές είχαν στόχο να διερευνηθούν οι δυνατότητες αναπτυξιακής συνεργασίας, καθώς και η πιθανή συμμετοχή του εμιράτου στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. Μετά τις συζητήσεις συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε