Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πάρνηθα: Ανθρωποκυνηγητό για τους 7 δράστες που επιτέθηκαν σε εθελοντές – «Τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών»

Πάρνηθα: Ανθρωποκυνηγητό για τους 7 δράστες που επιτέθηκαν σε εθελοντές – «Τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών»

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν και μαχαίρωναν εθελοντές, που καθάριζαν το δάσος της Πάρνηθας, το βράδυ της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.5.2024).

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, πρόκειται για μία ομάδα 7 ατόμων, που έψαχναν αφορμή για καυγά και χωρίς λόγο και αιτία – όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – επιτέθηκε στην ομάδα των εθελοντών στο δάσος της Πάρνηθας. 

Όλα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Από νωρίς μια ομάδα τεσσάρων εθελοντών καθάριζαν τμήμα της δυτικής Πάρνηθας. Το βράδυ δύο από αυτούς βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην Κρύα Πηγή και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν.

Περίπου στη 1:30 μια ομάδα 7 ατόμων έφτασε στο σημείο με δύο αυτοκίνητα και άρχισε να ενοχλεί τους δύο εθελοντές. Τους ρωτούσαν τι ομάδα είναι, αν είναι αναρχικοί και για ποιο λόγο βρίσκονται στην Πάρνηθα.

Τα θύματα απάντησαν ότι δεν ασχολούνται με ομάδες και είναι εθελοντές που καθαρίζουν την Πάρνηθα και τους έδειξαν τις σακούλες με τα σκουπίδια. 

Οι δράστες απάντησαν «εμείς είμαστε από το Μενίδι» και έφυγαν.

Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα επέστρεψαν λέγοντάς τους: «Κάνουμε comeback». 

Άρχισαν να τους χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Ο ένας από τα θύματα πρόλαβε να φύγει και ενημέρωσε τους άλλους δύο εθελοντές. 

Εν τω μεταξύ οι δράστες της επίθεσης στην Πάρνηθα είχαν προλάβει και είχαν μαχαιρώσει σε 3 σημεία το άλλο θύμα, ενώ όπως διαπιστώθηκε του είχαν σπάσει τη μύτη από το ξύλο. 

Τον έσωσε με σακούλες σκουπιδιών

Για «δόλο» και «προμελετημένο έγκλημα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο.

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σφακιανόπουλος.

 

Ο ίδιος περιέγραψε, μάλιστα, ότι έσωσε τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής που τραυματίστηκε πιο σοβαρά. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και το κίνητρο των δραστών. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις