Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

«Παρτάκι» σε μπαρ καμπαρέ της Θεσσαλονίκης – Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

«Παρτάκι» σε μπαρ καμπαρέ της Θεσσαλονίκης – Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

“Δεν βρισκόμαστε σε λειτουργία, απλά μαζευτήκαμε για να κάνουμε ένα παρτάκι μεταξύ μας”, είπε ο ιδιοκτήτης μπαρ – καμπαρέ της Θεσσαλονίκης στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα του, καθώς στους χώρους του υπήρχαν άτομα, τα οποία παραβίαζαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο κατάστημα τα ξημερώματα της Πέμπτης (25.02.2021), ύστερα από πληροφορίες που είχαν και εντόπισαν εντός αυτού, τον ιδιοκτήτη 58 ετών, επτά εργαζόμενες και ένας θαμώνας.

Οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να μπουν στο κατάστημα βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη και παρότι ζήτησαν από τα άτομα που βρίσκονταν μέσα να τους ανοίξουν, εκείνοι τους αγνόησαν. Τελικά οι αστυνομικοί μπήκαν στο κατάστημα με εισαγγελική εντολή κι εκεί είδαν τα εννέα άτομα, στα οποία επέβαλλαν και τα ανάλογα πρόστιμα.


Το μαγαζί ήταν εξοπλισμένο εξωτερικά με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και καταγραφής, ενώ για να μπει κάποιος έπρεπε προηγουμένως να επικοινωνήσει με άτομο που βρισκόταν μέσα, ώστε να ξεκλειδώσει η πόρτα. Επιπλέον δεν διέθετε πρόσοψη τζαμαρίας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την ορατότητα στο εσωτερικό του.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, απείθεια και παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ του βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ. Από το σημείο κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα, το οποίο φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών, από τις οποίες ζήτησε και έλαβε αναβολή για να δικαστεί αύριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις