Ελλάδα

Πάτρα: Ο Ανδρέας Ηλιάδης καθηλώνει για τα 3 νεκρά παιδιά – «Αυτός στην πραγματικότητα ήταν ο τρίτος θάνατος»

Ο Ανδρέας Ηλιάδης επανέρχεται μετά από καιρό στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, λίγα 24ωρα πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέσει το υπόμνημα ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας…

Ο Ανδρέας Ηλιάδης ήταν ο πρώτος γιατρός στην Πάτρα που μπήκε σε σκέψεις. Για την Ρούλα Πισπιρίγκου και για τα όσα ανεξήγητα επιστημονικά συνέβαιναν από την Άνοιξη του 2019. Είχε πιάσει τον Μάνο Δασκαλάκη αλλά και συναδέλφους του γιατρούς. Δυστυχώς όμως αυτό που φοβόταν συνέβη και η υπόθεση πήρε πριν από λίγους μήνες διαστάσεις και συντάραξε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά από ένα και πλέον μήνα σιωπής, ο Ανδρέας Ηλιάδης μιλάει για την Τζωρτζίνα και τα δραματικά γεγονότα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όταν το τότε 8χρονο κορίτσι έπαθε ανακοπή. Ήταν η μέρα που ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της. Η μέρα που ο εντατικολόγος θυμάται ακόμα. Τα λόγια του προκαλούν συγκίνηση. Όπως φαίνεται ο Ανδρέας Ηλιάδης δεν μπορεί να ξεχάσει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στον ίδιο και στην ομάδα του.

Ξέσπασε στo Mega ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου και γιατρός της Τζωρτζίνας. «Εμένα με στενοχωρούν πολλά πράγματα. Έγινε σαν κινηματογραφική ταινία και έχασε τη σοβαρότητά της. Δεν μου αρέσει πια που βγαίνουν αρκετοί και δεν γνωρίζουν το θέμα, μιλάνε και έχουν άποψη. Η ιστορία έχει γίνει περίπλοκη. Έχουν μπει παθολοανατόμοι, ιατροδικαστές και τσακώνονται».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φράση του για την Τζωρτζίνα που συγκίνησε τους πάντες, όταν είχε πει πως «δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη». «Η αγκαλιά μας που είπα δεν αφορούσε την εντατική μονάδα, αλλά τις υπεύθυνες δομές. Όσες δομές έχουν να κάνουν με τα παιδιά, είτε λέγονται κοινωνικές υπηρεσίες, είτε λέγονται νοσοκομεία, είτε λέγονται ψυχιατρικές δομές. Ήθελα να περάσω αυτό το μήνυμα αλλά δεν έγινε κατανοητό».

«Η μονάδα με πολύ προσοχή, με επαγγελματικό τρόπο και σεβασμό έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Το θέμα είναι η πολιτεία να καταλάβει ότι η αγκαλιά δεν ήταν μεγάλη και αν την επέκτεινε, δεν θα την επέκτεινε με το να είμαστε στην τηλεόραση, αλλά να μας φωνάξει και να μας πει πως θα θέλαμε να γίνουν τα πράγματα», δήλωσε ο γιατρός τςη Τζωρτζίνας.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το φινάλε του δράματος της Τζωρτζίνας είχε ήδη γραφτεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. «Όταν αναλάβαμε την Τζωρτζίνα, ήταν σίγουρο ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλούσε και δεν θα ξαναπερπατούσε. Ήδη είχε τελειώσει το δράμα. Την ανακοπή στο Καραμανδάνειο την θεωρώ σαν τρίτο θάνατο», είπε ο κος Ηλιάδης.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μετά τον θρόυβο που προκάλεσε το δελτίο τύπου της συναδέφου του, Αγγελικής Τσιόλα. Τόνισε πως δεν θα ήταν σωστό να ισοπεδώνονται άνθρωποι, καθώς και πάλι τη λύση στην υπόθεση της Πάτρας την δίνει η ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Η Αγγελική Τσιόλα έχει κάνει κάτι θαρραλέο, συμφωνεί πλήρως με τον ασφυκτικό θάνατο. Το αναφέρει και η ίδια στην ανακοίνωσή της. Η ιατροδικαστής επικεντρώνεται στο πανάκι και εκεί είναι η διαφωνία που έχει με τους συναδέλφους».

Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής Λέων μίλησε για το οροαιματηρό υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της Ίριδας: «Είναι ένα υγρό το οποίο βγαίνει από τους πνεύμονες, περνάει μέσα από την τραχεία και φτάνει στην στοματική κοιλότητα όταν οι πνεύμονες κατακλύζονται από οίδημα και πνευμονορραγία. Η ιατροδικαστής θα έπρεπε να έχει βρει στην τραχεία ίχνη αυτού του υγρού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 16,7 χιλιόμετρα
Σεισμός στην Κεφαλονιά
Πώς έγινε το διπλό τροχαίο στην Εγνατία που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία
Θρήνος για τον 54χρονο υπάλληλο και την 73χρονη συνοδηγό που σκοτώθηκαν στο διπλό τροχαίο - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί
Εγνατία Οδός: Πώς έγινε το διπλό τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
12