Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πειραιάς: «Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ» λέει ο λιμενικός που έσωσε την 5χρονη – Τι αναφέρει ο πατέρας της

Πειραιάς: «Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ» λέει ο λιμενικός που έσωσε την 5χρονη – Τι αναφέρει ο πατέρας της

Καρέ καρέ περιγράφει τις στιγμές διάσωσης του 5χρονου κοριτσιού στο λιμάνι του Πειραιά ο λιμενικός που βούτηξε και το έσωσε.

Συγκεκριμένα ο επικελευστής Σταθόπουλος Ιωάννης, ήταν ο λιμενικός που βούτηξε στο λιμάνι αμέσως για να σώσει το πεντάχρονο κοριτσάκι. Από την μεριά του, ο πατέρας της 5χρονης λέει πως εκείνη την ώρα είχε πάει να πάρει έναν καφέ.

Τις συγκλονιστικές στιγμές του εντοπισμού και της διάσωσης κατέθεσε στο newsit.gr και ο καπετάνιος του «Αγ. Νεκτάριος».

«Βούτηξα χωρίς να το σκεφτώ»

“Ήμασταν σε υπηρεσία κατά τη φόρτωση του πλοίου. Μας ενημέρωσε ο καπετάνιος για ύπαρξη ανθρώπου στην θάλασσα. Άμεσα μεταβήκαμε στο σημείο. Μας είπε ότι ήταν παιδί και ότι φαίνονται τα χεράκια του. Δεν υπήρχε πανικός στην επικοινωνία με το πλοίο. Αμέσως πήγαμε στο σημείο με έναν άλλο λιμενικό και ένα καβοδέτη. Είδαμε ένα κοριτσάκι μπρούμυτα στη θάλασσα μη έχοντας τις αισθήσεις του» λέει ο λιμενικός στο newsit.gr.

Χωρίς να το σκεφτώ βουτάω. Εν τω μεταξύ άρχισαν ο άλλος λιμενικός με έναν ιδιώτη πολίτη να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί και όταν βγήκα και ο ίδιος από τη θάλασσα συνεχίσαμε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 7 λεπτά κράτησαν οι μαλάξεις και στα 4 λεπτά ξεκίνησε και πάλι το κοριτσάκι να ανασαίνει.

Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και το παρέλαβε. Κάθε ανθρώπινο ον έχει το καθήκον της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής.

Υπήρχε έντονο άγχος εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς όλα καλά.Κατά καιρούς συμβαίνουν πολλά σκηνικά με ανθρώπους, άστεγους και λοιπά”.

«Η γυναίκα μου νόμιζε ότι το παιδί ήταν πίσω της»

Στο newsit.gr μίλησε και ο κ. Ασημάκης, πατέρας της 5χρονης.

“Πήγα να πάρω καφέ και άφησα την γυναίκα με το παιδί. Η γυναίκα μου πήγαινε και ήξερε ότι το παιδί ήταν πίσω της. Κάποια στιγμή γυρίζει πίσω και βλέπει ότι δεν ήταν εκεί η μικρή. Η μικρή ήταν στο λιμάνι σε κάτι λάστιχα και έπαιζε με το πόδι της και έπεσε μέσα στο λιμάνι. Δεν ζητιανεύουν τα παιδιά. Περπατάνε. Παίζουν με τα άλλα μικρά παιδάκια” ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις