Ελλάδα

Πέθανε η μουσικός της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Angharad Griffith

Γεννημένη στην Ουαλία η Angharad Griffith ζούσε από το 1983 στην Ελλάδα και το 2000 έγινε μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διακεκριμένη μουσικός Αγχάραντ Γκρήφυδ (Angharad Griffith), μόνιμο μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πάνω από 25 χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, έπειτα
από σύντομη ασθένεια.

Η μουσικός Angharad Griffith, γεννημένη στην Ουαλία, ξεκίνησε τσέλο στο Μόναχο, ενώ συνέχισε σπουδές στο Διεθνές Κέντρο Τσέλου της Σκοτίας και στη Βασιλική Ακαδημία.

Από το 1983 ζούσε στην Ελλάδα, όπου και πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί και διάκριση από τον Ελευθέριο Παπασταύρου.

Το 2000 η Αγχάραντ Γκρήφυδ έγινε μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Επιπλέον, συμμετείχε σε σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ έδινε συναυλίες συστηματικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά συγκίνηση και την οδύνη τους και υποβάλλουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφανίστηκε 46χρονη από την Βικτώρια Αττικής – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η Σμυλιανή Ελένη, έχει ύψος 1.65 μ., κανονικό βάρος, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια, έχει τατουάζ στο εσωτερικό αριστερό της μπράτσο και στον αριστερό καρπό και σκουλαρίκι στη μύτη και στα χείλη
Εξαφάνιση
Data.gov.gr: Η νέα εθνική πύλη ανοικτών δεδομένων φιλοδοξεί να αλλάξει το ψηφιακό αποτύπωμα της χώρας – «Είναι πλούτος, πρέπει να κατανοήσουμε την αξία τους»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου την χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη στιγμή», υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη χωρίς ανοικτά δεδομένα»
Δημήτρης Παπαστεργίου