Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πέθανε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού

Πέθανε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Έφυγε την Παρασκευή 8/10 από τη ζωή, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.

Η Μαρίνα Γαλανού δραστηριοποιήθηκε στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων από το 1997. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ, την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών ως το 2004.

«Ψυχή» του ΛΟΑΤΚΙ εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου «Πολύχρωμος Πλανήτης», έχει διατελέσει επίσης εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καθώς και τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Διατέλεσε επίσης μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

Ως πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), από το 2010 ως σήμερα έδωσε μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας.

Πρόσφατα είχε εκδώσει βιβλίο με έρευνα του ΣΥΔ για τους ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις