Ελλάδα

Πλεύρης σε ΕΟΦ για ελλείψεις φαρμάκων: Έλεγχος στα αποθέματα των φαρμακαποθηκών – Απειλή και για ανάκληση αδειών

Τα αποθέματα φαρμάκων που διαθέτουν καλούνται να δηλώσουν με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, οι φαρμακαποθήκες μετά τις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται στην αγορά και στα φαρμακεία. 

Ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί 

Οι φαρμακοποιοί έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες τις εποχής. Τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων αυτήν την εποχή, είναι από σιρόπια Depon για παιδιά, έως αντιβιοτικά (π.χ. Augmentin), εισπνεόμενα (Flixotide, Aerolin), αντιβηχικά (Aerius), αλλά και αντιιικά.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, εστιάζεται -εκτός από την αυξημένη ζήτηση- και στις παράλληλες εξαγωγές. Δηλαδή, φθηνά φάρμακα στην Ελλάδα εξάγονται στο εξωτερικό σε υψηλότερες τιμές, αφήνοντας ακάλυπτη την εγχώρια αγορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται «πολική» εισβολή σε όλη τη χώρα - Κατακόρυφη «βουτιά» της θερμοκρασίας από την Κυριακή θα ντύσει στα λευκά ακόμη και την Πάρνηθα
Από την Κυριακή θα ξεκινήσει χιονόπτωση και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βορειοανατολικά - Τη Δευτέρα τα χιόνια θα επεκταθούν σε όλα τα ανατολικά της χώρας από τα 300 μέτρα και πάνω
Καιρός
5
Προσπάθησαν να ξηλώσουν τις κάμερες και έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους μετά την δολοφονία του 30χρονου στην Πάτρα
Συνολικά εννέα είναι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 30χρονου, από τους οποίους οι 6 έχουν παραδοθεί στις αρχές
Πάτρα
Ξανά στην ανακρίτρια οι δύο 22χρονοι φερόμενοι δράστες του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - Οι πέντε ύποπτοι και τα «σκοτεινά σημεία»
Παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία του 68χρονου και του 61χρονου με πέντε ανθρώπους να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, η υπόθεση εξακολουθεί να παρουσιάζει «σκοτεινά» σημεία
Οι 22χρονοι φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στην Φοινικούντα