Ελλάδα

«Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη το Ηράκλειο: Έπεσαν 21 κιλά ανά στρέμμα, στα όρια της λειψυδρίας η πόλη

Μεγάλος ο κίνδυνος για την έλλειψη νερού μετά τη μαζική κατανάλωση για το πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών και μπαλκονιών από την αφρικανική σκόνη

Σε έρημο μετατράπηκε από τη μια στιγμή στην άλλη ολόκληρη η Κρήτη και ειδικά το Ηράκλειο μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Από τη Δευτέρα (26.05.2025) οι κάτοικοι της Κρήτης ξεκίνησαν να πλένουν τα μπαλκόνια, τους δρόμους και τα οχήματά τους με κουβάδες και λάστιχα ώστε να φύγει η αφρικανική σκόνη και να καθαρίσει λίγο το τοπίο. Το επεισόδιο με την μεταφορά αυτής της κίτρινης και ενοχλητικής -αλλά συνήθως ευεργετικής για το χώμα- σκόνης ήταν αρκετά σοβαρό και οι κάτοικοι αντιμετώπισαν μεταξύ άλλων και διάφορα αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτοκίνητο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στο Ηράκλειο μάλιστα φαίνεται πως έπεσαν 21 κιλά σκόνης ανά στρέμμα, αναφέρει το Action 24. Ο ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) έχει ξεκινήσει έρευνα για τις πιθανές καταστροφές που μπορεί να προκλήθηκαν ενώ για κάθε ενδεχόμενο ελέγχονται και τα σωματίδια που έφερε η αφρικανική σκόνη.

Μέχρι στιγμής το μόνο πρόβλημα που έχει προκληθεί (πέρα από τα απέραντα στρώματα της σκόνης) είναι η υπερβολική κατανάλωση νερού καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν αρκετά κυβικά για να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους και τις αυλές τους.

Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι για την συνετή κατανάλωση του νερού καθώς τα αποθέματα του φράγματος Αποσελέμη, έχουν μειωθεί αισθητά και μέσα στις επόμενες ημέρες το νερό πιθανό να μην καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στον Νέο Κόσμο: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε διαμέρισμα και διπλά τους μια καραμπίνα – Η γυναίκα έχει πυροβοληθεί στον θώρακα
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δολοφονία της γυναίκας η οποία ήταν βαριά άρρωστη από τον 74χρονο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε - «Ήταν άρρωστη η γυναίκα και ο άνδρας πολύ στεναχωρημένος» λέει γειτόνισσα
Νέος Κόσμος
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
17