Ελλάδα

Προσφυγή ένστολων στο ΣτΕ κατά του νέου μισθολογίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ξανά οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας κατά του νέου μισθολογίου των ενστόλων. Οι πρώτοι που άνοιξαν τον νέο "κύκλο" των προσφύγων είναι οι αστυνομικοί, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κ.ά) και μεμονωμένα πρόσωπα.

Μάλιστα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι ένστολοι. Με τις νέες πρόσφυγες του υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης, του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας που ορίζει τα απώτατα δικαιώματα σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, της ουσιαστικής Δικαιοσύνης και της νομιμότητας.

Γι αυτό ζητούν την ακύρωση του νόμου 4472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικοί όλων των Σωμάτων, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, κ.λπ.).

Στρέφονται επίσης και κατά της εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε στις από 19.9.2017 για την εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινήσεις για την μισθολογική κατάταξή τους.

Στις νέες πρόσφυγες γίνεται και επίκληση της νομολογίας (παλαιότερες αποφάσεις) τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών τους.

Μεταξύ αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ (εκτός των ομαδικών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί) είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κ.λπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9