Ελλάδα

Πρόστιμα 41.000 ευρώ για παράνομο εμπόριο – Κατασχέθηκαν 2.180 προϊόντα «μαϊμού»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαρώνουν τη χώρα οι ελεγκτικές αρχές για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα μετά τους ελέγχους για παράνομο εμπόριο στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας. 

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 21.06.2021 έως και 27.06.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 197 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας.

3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 – άρθρο 18, που αφορά σε διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

4. Κατασχέθηκαν 2.180 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 663 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η γιατρός δεν συνόδευσε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο ΕΚΑΒ γιατί είχε πελάτη, νόμιζα ότι είναι ζωντανός» λέει ο υπνοθεραπευτής Νάσος Κομιανός
Ο υπνοθεραπευτής που είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γιώργο Μαζωνάκη, «σπάει» τη σιωπή του και μιλά για την συνεργασία του με την γιατρό, την ανταλλαγή μηνυμάτων και όσα συνέβησαν στο Κολωνάκι
Ο υπνοθεραπευτής που έλαβε την φωτογραφία του αναίσθητου Γιώργου Μαζωνάκη
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ξεσπά ο αδερφός της 25χρονης Πηνελόπης – «Είμαστε συγκλονισμένοι, αδύναμοι άνδρες καταστρέφουν μια ζωή»
«Υπάρχει επιδημία αδύναμων ανδρών εκεί έξω που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ελευθερία της γυναίκας - Για την Πηνελόπη είναι χρέος μου να ζήσω» λέει ο αδερφός της
Η 25χρονη που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της
Έκρηξη στην Πλάκα: Για μήνα του μέλιτος είχε έρθει στην Ελλάδα το ένα από τα ζευγάρια των Αμερικανών – Ήταν 3 μηνών έγκυος η κοπέλα
Ο Φλόριν Χότζα και η Ερίσα Τσάνι, που ήταν έγκυος, είχαν παντρευτεί πρόσφατα και ήρθαν στην Ελλάδα για τον μήνα του μέλιτος. Για διακοπές είχε έρθει και η αδελφή του Φλόριν με τον σύζυγό της
Οι τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Πλάκα 45
Η υπόθεση Μαζωνάκη βάζει τέλος στους γιατρούς «influencers» – Αυστηροποιούνται οι κανόνες ιατρικής διαφήμισης
Η τραγική κατάληξη και οι δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στον χώρο των ανεξέλεγκτων ιατρικών και αισθητικών παρεμβάσεων
Γιατροί influencers 8