Ελλάδα

Πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 277.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων τον Μάιο, λόγω διαπίστωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως ανακοινώθηκε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε όσες από τις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων:

– Για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών- ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας.

– Για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, το είδος της παράβασης και το ύψος του προστίμου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΦΕΤ: Έρχονται πρόστιμα πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις

Ανακαλείται νέα μπάλα πλυσίματος με ραδιενέργεια

Ανακαλείται μαρμελάδα από τον ΕΦΕΤ

Ανακαλείται φυσικό μεταλλικό νερό

DNA αλόγου στο προϊόν Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες

Πρόστιμα ύψους 268.100 ευρώ για παράνομα φυτοφάρμακα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα