Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πτολεμαΐδα : Δημοτικό ιατρείο από εθελοντές ιατρούς για να αποσυμφορηστεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Πτολεμαΐδα : Δημοτικό ιατρείο από εθελοντές ιατρούς για να αποσυμφορηστεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο
photo αρχείο intime

Το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαϊδα αποφάσισε να λειτουργήσει Δημοτικό Ιατρείο στο χώρο του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Δ.Ε.Η,

Σύμφωνα με την απόφαση το Ιατρείο θα λειτουργεί από γιατρούς της πόλης που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με άμεσο στόχο της αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων του “Μποδοσάκειου” νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα που σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τα περιστατικά κορονοϊού στην Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, στo Δημοτικό Ιατρείο θα λειτουργήσει παράλληλα και Κέντρο Αιμοδοσίας για τις ανάγκες του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου στην Πτολεμαϊδα.

Αποφασίστηκε ακόμη να βρίσκονται σε επιφυλακή οχήματα τόσο του δήμου όσο και ιδιωτών για την μεταφορά και εξυπηρέτηση πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής. Στο δήμο επίσης θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης των πολιτών ενώ ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες έκανε μεταφορά στην ημερομηνία λήξης των λογαριασμών του δήμου κατά ένα μήνα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας, να προχωρήσει στην θέσπιση αυστηρότερων μέτρων πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων στο εργοτάξιο.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, εκτός των μελών του Οργάνου, συμμετείχαν ο διοικητής του “Μποδοσάκειου” Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο Δ/ντής της Παιδιατρικής Κλινικής “Μποδοσάκειου” Νοσοκομείου Δημήτριος Κυφωνίδης, η εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, ιδιώτες ιατροί και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Μήγκος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις